1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kamu İhale Kurumuna "İhale" Baskını
Kamu İhale Kurumuna İhale Baskını

Kamu İhale Kurumuna "İhale" Baskını

İhalelerde usülsüzlük itirazlarını araştırmakla görevli Kamu İhale Kurumu’na ihale yolsuzluğu baskını yapıldı.

14 Şubat 2012 Salı 10:05A+A-

3'ü kurum yöneticisi 23 kişi gözaltına alındı...

Kamu İhale Kurumu (KİK) yetkililerinin 40 ihaleye fesat karıştırdığı, Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları ve atık su ihalelerinde rüşvet aldığı ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve ihaleyi alamayan firma sahipleri lehine rapor çıkarılarak çıkar sağlandığı ihbarı üzerine KİK’e operasyon düzenledi.

Aramalar sonucunda KİK raportörlerinin Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları ve Atık Su ihalelerinde kendilerine rüşvet veren firmalar lehine rapor hazırladıkları ve ihaleleri bu firmaların almasını sağladıkları anlaşıldı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin talimatıyla gerçekleşen baskınlarda KİK eski Başkan Yardımcısı ve kurul üyesi Ali Kaya, raportörler Osman Tuna ve Şenol Vanuer’in de aralarında olduğu, çoğu işadamı 23 kişiyi gözaltına alındı.

Organize Büro Amirliği ekipleri, bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından dün sabah KİK’e baskın düzenledi. Polis, gözaltına aldığı Ali Kaya, Osman Tuna ve Şenol Vanuer’in oda ve bilgisayarlarında arama yaptı. Yaklaşık yedi saat süren aramalarda ihale dosyalarına ve şüphelilerin bilgisayarlarına el konuldu. Operasyon kapsamında çoğu işadamı ve şirket sahibi olan 20 kişi daha gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve ofislerinde de aramalar yapıldı.

40 ihalede yolsuzluk iddiası

Taraf'ta yer alan Arzu Yıldız imzalı habere göre 40 ihaleye fesat karıştırıldığı belirlenirken, polis, Kamu İhale Kurumu üyeleri ve şirket sahiplerinin mal varlığını incelemeye aldı. İnşaat sektöründe görev yapan çoğu müteahhit B.K, E.F, E.F, B.Ö, Ç.İ de Emniyet’te sorgulanan şüpheliler arasında bulunuyor.

Aramalar kapsamında bir aracın bagajında yüklü miktarda dolar ele geçirildi. İncelemeler henüz tamamlanmadığı için para miktarı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Gözaltındakilerin sorgusuna başlandığı ve altı kişinin de arandığı belirtildi.

Baskının ardından Kamu İhale Kurumu’ndan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde, birkaç çalışanın odasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla arama yapıldığı belirtilerek, gelişmelerin kurum tarafından da yakından takip edildiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT