1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kaçırılma İddiaları Hakkında İçişleri Bakanlığı Neden Susuyor?
Kaçırılma İddiaları Hakkında İçişleri Bakanlığı Neden Susuyor?

Kaçırılma İddiaları Hakkında İçişleri Bakanlığı Neden Susuyor?

FETÖ mensubu oldukları suçlamasıyla aranan bazı kişilerin polis tarafından kaçırıldığına dair ailelerinin iddiaları karşısında yetkililerin açıklama yapması gerekmiyor mu?

28 Şubat 2019 Perşembe 19:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

FETÖ mensubu olmakla suçlanan kişilerle ilgili kaçırılma iddiaları yeniden yoğunlaşmakta. 15 Temmuz darbe kalkışmasından bir müddet sonra Ankara’da siyah transporter araçlarla kaçırıldığı iddia edilen kişilerin bazısı aylar sonra emniyette çıkarken, bazılarına ise halen ulaşılabilmiş değil. Konuyla ilgili ne savcılıklar ne de emniyet bugüne kadar kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmadılar. Akıbetleri hala meçhul kalan kişilerin ailelerinin korku dolu bekleyişleri sürerken son günlerde bu tür iddialara yenileri eklendi.

13 Şubat’ta Ankara Altındağ’da Özgür Kaya (41)  ve Yasin Ugan’ın (43) kaldıkları evden sivil giyimli silahlı kişilerce götürüldükleri iddia edildi. Yasin Ugan’ın eşi Selda Ugan yaptığı açıklamada eşinin ve Özgür Kaya’nın gündüz vakti çevrede olayı izleyen vatandaşlara kendilerini sivil polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını ifade ederek yetkililerden olayı aydınlatmalarını talep etti. 15 gündür haber alınamayan bu iki kişinin ailelerinin tedirgin bekleyişleri sürerken, konu hakkında yetkilerce hala hiçbir açıklama yapılmış değil.

Konu Meclis gündemine de taşındı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis oturumunda yaptığı konuşmada yetkilileri konu hakkında kamuoyuna açıklama yapmaya çağırdı.

Haklarında yakalama kararı bulunan insanların polis tarafından aranması ve bulundukları yerde yakalanmaları kanunun gereği. Ne var ki yasalar suçlu ya da zanlı olarak tanımlanan kişiler hakkında ne tür bir prosedür uygulanacağını ayrıntısıyla belirtmekte. Ve bu yasal prosedür içerisinde kaçırma, kaybetme ve benzeri hukuksuzluklar asla bulunmuyor.

Ne yazık ki, 15 Temmuz sonrası olağanüstü hal ortamında eski devlet geleneğini canlandıran uygulamalar kamuoyunun da tepkisizliğinden cesaret alarak yeniden hortlatıldı. Kaçırma hadiseleri bunların en çirkin, en hukuksuz örneklerinden birini oluşturuyor. Bu korkunç hukuksuzluğun acilen giderilmesi için sorumluluk sahibi herkesi göreve çağırıyoruz.  

2983.jpg

Kaçırıldığı iddia edilen Özgür Kaya ve Yasin Ugan

2984.jpg

Yasin Ugan’ın eşi Selda Ugan

HABERE YORUM KAT

3 Yorum