1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir’de Uluslararası Öğrenciler Derneği Siyonist İsrail'i protesto etti
İzmir’de Uluslararası Öğrenciler Derneği  Siyonist İsrail'i protesto etti

İzmir’de Uluslararası Öğrenciler Derneği Siyonist İsrail'i protesto etti

İzmir Uluslararası Öğrenciler Derneği’nin (İzmir UOD) Siyonist rejimin Mescid-i Aksa zulmü konusunda düzenlediği basın açıklamasına katılan öğrenciler, Mescid-i Aksa’daki İsrail’in iğrenç saldırısına tepki gösterdi.

10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:25A+A-

Hoca Ahmed Yesevi Camisi’nde öğle namazı kıldıktan sonra Ümmet sorumluluğuyla hareket eden öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve cami cemaatinin katıldığı eylemde Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya dönük hadsizliklerini kınandı “Allahuekber!”, "Katil İsrail! Filistin'den defol!", "Mehmetçik Aksa'ya", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklaması okunduktan sonra Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

Basın açıklama metni:

ZALİM SİYONİST REJİME LANET OLSUN!

10.05.2021

Siyonist rejim bu Ramazan ayında da zalimliğini gösterdi. Mescid-i Aksa saldırı altında. Âlemlerin rabbine hamd olsun ki Filistin'de aynı zamanda insanlığın ve ümmetin onuru olan bir direniş de var. Bilelim ki İslâmî bir direniş varsa umut da vardır. Allah inananlarla beraberdir. Masumlar, mustazaflar ayağa kalktıkça o yenilmez zannedilen güçler, yenilecek ve perişan olacaklardır. Ümmetin farklı beldelerinde zalimlerin bütün güçlülük, yenilmezlik ve üstünlük iddialarına karşın bugüne kadar nasıl helak olduğunu gördüysek inşallah Filistin topraklarında da Siyonist zulmün nasıl sona ereceğini Rabbimiz bütün insanlara ve bizlere gösterecek.

Siyonist rejimin saldırıları gösteriyor ki İsrail laftan anlamaz, İsrail sözden anlamaz, İsrail ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Müslümanların gücü İsrail'i yerin dibine sokacaktır Allah'ın izniyle. Bir avuç Kudüslü Müslüman Aksa'yı savunuyor. Hâlbuki Mescid-i Aksa davası, sadece Filistinli Müslümanların davası değildir, sadece Arap Müslümanların davası değildir, yaklaşık iki milyar Müslümanın davasıdır. Müslümanlar İslâm sancağı altında toplanırlarsa İslam Birliği için çabalarlarsa davaları Allah rızası olursa Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşacak. Biz de burada toplandığımız gibi Mescid-i Aksa’da da toplanacağız ve özgürce ibadet edeceğiz.

İslam dünyasının liderlerine de sesleniyoruz! Siyonist rejimden, Amerika’dan korkmayın, Allah'tan korkun. Türkiye”Kudüs kırmızı çizgimizdir.” diyor. Ne mutlu Allah'tan korkanlara. Allah'tan korkanlar geleceği inşa edecektir. Kırmızı çizgi nedir, biliyor musunuz? Kırmızı kandır. Diyoruz ki, 'Kanımızla çizdik Kudüs'ün özgürlüğünü. Vermeyiz asla Siyonistlere. Canımız, başımız gider ama zannetmeyin sadece ölme sevdalısıyız. O başı Mescid-i Aksa'da özgürce secdeye koyar öyle şehit oluruz. O secde anında siz orada olmayacaksınız. Defolacaksınız. Kudüs, Müslümanların başkentidir. Barış kentidir.

Buradan Yahudilere de sesleniyoruz. Türkiye'deki Yahudilerin büyük bir kısmı Siyonizmin ürettiği zulme karşı açıklamalar yaptı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Çünkü Yahudiler de Siyonizmin Covid-19’dan beter bir virüs olduğunu gördü. Siyonizm, Orta Doğu'da emperyalistlerin yerleştirdiği bir çıban başıdır. İnsanlık için bir virüstür. İnşallah bu virüs, ortadan kalkacak. Çatışmaları El Halil'e, Ramallah'a, Nablus'a yaydı. Filistinliler direniyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve ümmet direniyor.

Ey Rabbimiz!

İslâm’ın mukaddes beldesi Kudüs ve mübârek Mescid-i Aksâ tarihin en çirkin tecavüzüne mâruz kalırken dağınıklığımızı ve perişan hâllerimizi Sana arz ediyoruz!

Onurumuzu çiğnetme Allah’ım. Rahmet, merhamet ve mağfiret iklimi Ramazan Bayramı’nın arefesinde bize uyanış ve vahdet nasîb eyle ve yardımını esirgeme bizden.

Ey Mevlâmız!

Mazlûm Filistin halkının yıllardır mâruz kaldığı, Siyonizmin ve emperyalizmin dünya ile alay edercesine mübârek ve mukaddes değerleri hedef alarak mustaz’af milletler üzerinde gerçekleştirdiği hiçbir katliâmı önleyemediğimiz, sadece kınama cümleleri yetindiğimiz için bizleri affeyle!

Merhametli Rabbimiz!

İnsanlığa merhamet ve vicdân, İslam ümmetine ferâset ve iz’ân, şehitlerimize af ve bağışlanma nasîb eyle. Filistinlilerin kanı ve Kudüs’ün gözyaşı üzerinden güç ve sevinç gösterisinde bulunan Siyonistleri ve onları destekleyen Amerika’yı ve diğer emperyalistleri kahreyle!

İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği

filistin-basin-aciklamasi-10-mayis-2021-3.png

HABERE YORUM KAT