1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir'de Filistin'le dayanışma günü programı gerçekleştirildi
İzmir'de Filistin'le dayanışma günü programı gerçekleştirildi

İzmir'de Filistin'le dayanışma günü programı gerçekleştirildi

İzmir Özgün-Der, Bilal Saygılı Camii'nde Filistin'le dayanışma günü programı düzenledi.

29 Ekim 2023 Pazar 23:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin halkının direnişine destek olmak için Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 29 Ekim Pazar günü İzmir'de bir araya gelen Müslümanlar da Filistin'le dayanışma günü programı çerçevesinde kermes düzenleyerek aynî ve nakdi yardım topladılar.

İzmir Özgün-Der tarafından gerçekleştirilen programın sunuculuğunu Edebali Göktaş Yaptı. Nihat Bilir'in Kur'an tilavetiyle başlayan programda ilk sözü Özgün-Der Başkanı Hamza Akdeniz aldı.

whatsapp-image-2023-10-29-at-23-26-53-1.jpeg

Hamza Akdeniz Filistin'de devam eden direnişin Aksa Tufanı ile bir üst seviyeye taşındığını ifade ederken Filistin halkının ve mücahitlerin desteklenmesi için herkesin elinden gelen tüm çabayı göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Akdeniz Filistinli Müslümanların Aksa Tufanı mücadelesini İzmir'den selamladıklarını belirttikten sonra "bu mücadelenin tüm nesiller için bir uyanış vesilesi olmasını niyaz ederek" selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Hamza Akdeniz'in konuşmasının ardından 7 Ekim'den bu yana yaşanan süreci özetleyen bir sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi. Ardından Beytülmakdis Öncüleri Dernek Başkanı Muharrem Güneş sözü alarak şu hususları ifade etti:

"Allah, Kur'an'ı Kerim'de sabırla mücadele edenlerin ve iman edenlerin asıl zafere ulaşacağını vurguluyor. 2021 yılında Kudüs'ün kılıcı mücadelesi 11 gün sürdü katil İsrail'in kayıpları sonucunda tüm dünya  Müslümanların küçük imkânlarla büyük işler becerebileceğini gördü. Gazze halkının mücadele ruhu, bize Kur'an'ın ayetlerini ve Allah'tan başka kimseden korkulmayacağını hatırlatmıştır."

whatsapp-image-2023-10-29-at-23-26-54-1.jpeg

Muharrem Güneş, Aksa Tufanı'nın var olan mücadele zincirinin son halkası olduğunu Gazzeli Müslümanların ortaya koydukları direniş örnekliğiyle herkese ümit aşıladıklarını vurguladı.

"100 yıldır işgalcileri topraklarından çıkarmak için mücadele eden Gazze halkı Aksa Tufanı ile 7 Ekim'de başlattığı direnişle göstermiştir ki, Siyonistlerin "yenilmezlik" algısı yerle bir olmuştur. Gazze halkı direnişten hiçbir koşulda vazgeçmeyeceklerini tüm dünyaya göstererek ümmetin kendine gelmesine vesile oldu.

whatsapp-image-2023-10-29-at-23-26-55-1.jpeg

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Songür ise konuşmasında bölgedeki şahitliklerini aktardı.

"12 gündür Mısır'da çalışmalarda bulunduk. Birebir oradaki durumu yakından takip etme imkanımız oldu. Gazze halkına her türlü desteğin sağlanması gerekiyor. Gazze'de mücadelenin devamı için kamuoyu oluşturmamız ve elimizden gelen tüm imkanı Gazze için sarf etmemiz gereken günlerden geçiyoruz." 

Program Kemal Songur'ün duasıyla son buldu.

whatsapp-image-2023-10-29-at-23-26-54.jpeg

whatsapp-image-2023-10-29-at-23-26-53.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum