1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İYİ Parti’de neler oluyor?
İYİ Parti’de neler oluyor?

İYİ Parti’de neler oluyor?

İYİ Parti’de yaşanan gelişmeler partinin geleceği hakkında bir takım soru işaretlerini ortaya çıkarttı.

20 Ekim 2020 Salı 14:46A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti'de, 2'nci Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizinde bazı isimlerin partinin dışında bırakılmak istendiği iddia edilmişti. Liste kriziyle yükselen gerilim bazı isimlerin açıktan parti yönetimini hedef alması ile tavan yapmıştı.

Dün akşam katıldığı bir programda liste dışı bırakıldığı iddia edilen isimlerden ırkçı Ümit Özdağ, zamanında Meral Akşener’i uyardığını söyleyerek İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ’cülük ithamında bulundu. Kırgızıstan’da FETÖ ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu iddia ettiği Buğra Kavuncu FETÖ ithamın reddederken Ümit Özdağ’a dava açacağını söyledi.

Mülteci düşmanı ırkçı yaklaşımlarıyla bilinen Ümit Özdağ’ın ilk defa bu tarz söylemleri dışında bir konuyla gündem olmasını sağlayan ikinci iddiası ise İYİ Parti’nin HDP’ye yaklaştığı iddiasıydı. Seçimlere tek başına girilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, CHP ittifakına da karşı çıktığını belirtti. Kars’taki seçimlerde MHP’nin desteklenmesi gerektiğini yoksa Kars’ın kaybedileceğini ifade eden Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin HDP’yle bu sayede iş tuttuğunu belirtmiş oluyor.

Tüm bu gelişmeler üzerine açıklama yapan Meral Akşener ise Ümit Özdağ’ı yalancılıkla suçladı. Konjonktürel gelişmelerle kurulan ve ismiyle dahi popülizme oynayan bir partinin yaşadığı ilk gerginlikte bu kadar ayrışması çok şaşılacak bir konu değil tabi ki. Ancak Ümit Özdağ yalan söylüyorsa daha önce söylediği yalanlar hakkında niye bir açıklama yapılmadığı merakımızı celbetti. İlerleyen günlerin İYİ Parti için “kötü” geçeceği tespitini yapmak çok abartılı bir yaklaşım olmaz herhalde.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum