1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İYİ Parti ve Akşener Türkiye’de Siyonist çetenin sözcülüğünü üstlenmiş durumda
İYİ Parti ve Akşener Türkiye’de Siyonist çetenin sözcülüğünü üstlenmiş durumda

İYİ Parti ve Akşener Türkiye’de Siyonist çetenin sözcülüğünü üstlenmiş durumda

Irkçı-faşist bir oluşum niteliğine sahip İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katliamcı Netanyahu’yu suçlarken, Hamas’ı da kıyasıya eleştirerek ‘ılımlı Siyonist’ bir pozisyon takip ediyor.

25 Ekim 2023 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail’in katliamları doruğa çıkarken Türkiye’de Siyonist çeteyi doğrudan savunan pek kimse kalmadı ama ırkçı-faşist çevrelerde bu kez de dolaylı savunular gelişiyor. İYİ Parti’nin tutumu tam da bu durumu yansıtıyor. Sürecin başında Hamas’ı İsrail’e karşı terör eylemi düzenlemekle suçlayan, gayet çirkin ve müstehzi bir edayla Türkiye’deki sığınmacıları Gazze’ye gitmeye davet eden Meral Akşener’in partisi bu pozisyonunu sürdürüyor.

Partisinin bugünkü grup toplantısında Akşener bir yandan Netanyahu’yu Gazze’deki sivilleri öldürmekle suçlarken Netanyahu’nun yaptığı ile Hamas’ı eşitleyen sözler de sarfetti. İşgalcileirn işlediği bunca vahşet karşısında bile hala direnişçileri suçlama, direnişe fatura çıkartma çirkinliğini serd etti. Akşener konuşmasında ayrıca gazeteci geçinen ırkçı-tahrikçi tiplerin tutuklanmasına yönelik itirazlarından Cumhuriyet kutlamalarının Filistin mitingiyle gölgelenmeye çalışıldığına kadar biri dizi laf etti.

Sonuç itibariyle İYİ Parti Türkçü-Kemalist kimliğiyle an itibariyle Türkiye’de Zafer Partisi ile birlikte İsrail yanlısı çizgiyi temsil eder bir konuma oturmuş bulunuyor. Peki “Netanyahu eleştirilerini nereye koyacaksınız” diye soran olursa, unutmayalım ki o kadar eleştiriyi İsrail’de de pek çok kesim yapıyor zaten. Yani özetle pozisyon itibariyle İYİ Parti’nin ‘ılımlı Siyonist’ bir yaklaşımı temsil ettiğini söylemek yanlış olmaz.  

HABERE YORUM KAT

8 Yorum