1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İYİ Parti ırkçı tahrikçilerin sözcülüğünü mü üstlendi? 
İYİ Parti ırkçı tahrikçilerin sözcülüğünü mü üstlendi? 

İYİ Parti ırkçı tahrikçilerin sözcülüğünü mü üstlendi? 

Muhacirlerin ölüme gönderilmesini savunanlar kışkırtıcıların saçlarının kısaltılmasını “büyük zulüm” şeklinde sunuyorlar…

02 Ekim 2023 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de algı operasyonlarıyla köpürtülmeye çalışılan yabancı düşmanlığına karşı 16 Eylül Cumartesi günü Fatih Saraçhane’deki ırkçılık karşıtı eylemin ardından hükümet tepkisini ortaya koymaya başlamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda Aykırı Haber, Muhbir ve Haber Report isimli internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltı kararı verdi. Düzenlenen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alınmıştı.

İYİ Parti bizzat Genel Başkan Meral Akşener tarafından dile getirilen argümanlarla ırkçı provokatörlerin koruyuculuğunu üstlenmişti.

Son olarak ise Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın saçlarının üç numaraya vurulduğu iddiası İYİ Parti tarafından Meclis gündemine taşınıyor. Çolak ve Çardaklı, mülteci nefreti üzerinden Türkiye’de kaos çıkartmaya çalışan provokatörler olarak bilinirken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu bu isimlerin saçlarının kısaltılmasını esas gündem maddesi haline getirip Meclis’e taşıma kararı almış!

Kavuncu’nun açıklamaları şöyle:

"TBMM'deki yeni yasama yılında ilk takip edeceğimiz konu bu iddialar olacak. Konuyla ilgili bugün hemen soru önergesi hazırlıyorum. Ayrıca iddialara cevap alabilmek için kamuoyu nezdinde ne gerekiyorsa da yapacağız. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu da ayrıca göreve davet ediyorum."

“TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu” şimdi mi aklınıza geldi Sayın Kavuncu? Bu iki utanmazın ürettikleri yalanlarla binlerce insan sözlü ve fiziki şiddete maruz kalırken neden bir şey yapmadınız? Anlaşılan o ki ırkçı tahrikçilerin sözcülüğünü üstlenmiş durumdasınız… Sizden de zaten başka bir şey beklenmezdi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum