1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı çetelerin koruyuculuğu da size yakışırdı zaten!
Irkçı çetelerin koruyuculuğu da size yakışırdı zaten!

Irkçı çetelerin koruyuculuğu da size yakışırdı zaten!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ırkçı çeteler ve haber sitelerine yönelik soruşturma ve gözaltı süreçlerini "insanlarımızın haklı tepkisini bastırmak" şeklinde niteledi!

21 Eylül 2023 Perşembe 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de algı operasyonlarıyla köpürtülmeye çalışılan yabancı düşmanlığına karşı 16 Eylül Cumartesi günü Fatih Saraçhane’deki ırkçılık karşıtı eylemin ardından hükümet tepkisini ortaya koymaya başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda Aykırı Haber, Muhbir ve Haber Report isimli internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltı kararı verdi. Düzenlenen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Daha öncesinde ise ırkçı saldırı planlayan çetelere yönelik soruşturma ve gözaltı süreçleri yaşanmıştı. İnsanlık adına sevindirici gelişmeler birilerini de rahatsız etmiş… Türkiye’de ırkçılığın meşrulaştırılması için bazı siyasi partilerin attıkları adımları unutmamak geliyor. Bunların başında ise CHP, ZP ve İYİP geliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gözaltı süreçleri hakkında yaptığı açıklamada ırkçı provokatörlerin saldırganlıklarını normalleştirmeye çalıştıktan sonra hükümetin attığı insanlıktan nasibini almış herkesi sevindiren adımları da eleştirdi:

basliksiz-148.jpg

Açıkça şiddete davet eden çeteler ve onlara dezenformasyon üreterek uygun ortam oluşturmaya çalışan sahtekar haber sitelerini savunmak tam da Meral Akşener’den beklenecek bir hareket olmuş. Bu meselenin başından beri hiçbir sorumluluk almayıp aksine her fırsatta mülteci düşmanlığını körükleyenler ister gazeteci ister siyasetçi olsun zarar görecek her insandan sorumludurlar. Irkçı kaos ortamı üreterek Türkiye’de kargaşa çıkartmak isteyenlerin acilen yargı önüne çıkartılıp hesap vermesi gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum