1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İtalya'da Deprem: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 159'a Yükseldi
İtalya'da Deprem: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 159'a Yükseldi

İtalya'da Deprem: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 159'a Yükseldi

İtalya'nın orta kesiminde meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 159'a yükseldiği bildirildi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 07:14A+A-

AA’da yer alan habere göre, İtalya Sivil Savunma Kurumu’ndan yapılan açıklamada, İtalya’nın orta kesiminde meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 159'a ulaştığı ve bu sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Bölgede evsiz kalanlar ve yeni sarsıntı endişesiyle evlerine girmeyen pek çok kişi için sivil savunma ekipleri tarafından çadır kentler kuruldu.

Depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden olan Arquata del Tronto ve çevresinde sâdece bin 500 kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

Depremzedelerin geceyi, artçı sarsıntıların da etkisiyle endişeli geçirdikleri ifade edildi.

Olağanüstü Hâl İlan Edilecek

Olaydan etkilenen bölgeyi akşam saatlerinde ziyaret ederek arama kurtarma çalışmalarını takip eden Başbakan Matteo Renzi, depremin vurduğu bölgeler için olağanüstü hâl ilan edeceklerini duyurdu.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da çalışmalarda şimdiye dek aralarında askerlerin de olduğu bin 450 kişinin görev yaptığı bilgisini verdi.

Bu arada, enkaz altında sağ depremzede bulma umuduyla arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Depremin en çok yıkıma yol açtığı Amatrice kasabasının Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, beldelerinde hâlen 100 kadar kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT