1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İtalya 177 Mülteci Taşıyan Bottan Sadece 29 Çocuğun İnmesine İzin Verdi
İtalya 177 Mülteci Taşıyan Bottan Sadece 29 Çocuğun İnmesine İzin Verdi

İtalya 177 Mülteci Taşıyan Bottan Sadece 29 Çocuğun İnmesine İzin Verdi

Mülteci taşıyan bottan sadece çocukların inmesine izin veren İtalya’nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, “İtalya artık Avrupa’nın mülteci kampı olmayacak.” ifadelerini kullandı.

23 Ağustos 2018 Perşembe 17:46A+A-

Euro News Türkçe’de yer alan habere göre Catania limanına demirleyen sahil güvenlik botu Diciotti’den refakatçileri olmayan 29 çocuğun inmesine izin verildi.

İtalya’nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 177 göçmen taşıyan Diciotti’den kimsenin inmesine izin vermiyordu.

Salvini, Avrupalı ülkelerin mültecilerin bir kısmını almayı kabul etmediği sürece bottakilerin karaya inmelerine izin vermeyeceklerini vurgulayarak “İtalya artık Avrupa’nın mülteci kampı olmayacak.” söylemini yineledi.

Facebook üzerinden video paylaşan Salvini, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini susmakla suçladı ve Brüksel’in “uyuduğunu” söyledi

Roma, botun ilk olarak Malta’nın arama kurtarma bölgesinden geçtiğini, bu sebeple mültecileri onların kabul etmesi gerektiğini savunuyor.

Valetta ise insanların amaçlarının İtalya'ya varmak olduğunu söyleyerek İtalya’nın önerisini reddediyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Avrupalı müttefiklerine mültecilerin bir kısmını almaları yönünde çağrı yaptı.

Olumlu yanıt alamayan Conte, daha sonra hiçbir Avrupa ülkesinin kendilerine yardım etmediğinden yakındı.

Avrupa Göç Komisyonu Sözcüsü Tove Ernst derhal bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti ve Avrupa Komisyonu’nun bu problemi çözmek için hâlen birlik üyeleriyle görüşme içerisinde olduğunu bildirdi.

Limanda bir grup protesto yaparak hükümete “sınırları değil, insanları koruma” çağrısı yaptı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT