1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstiklal Marşı okumayan Mesut’u hapse mi atalım idam mı edelim?!
İstiklal Marşı okumayan Mesut’u hapse mi atalım idam mı edelim?!

İstiklal Marşı okumayan Mesut’u hapse mi atalım idam mı edelim?!

Mesut Özil Türkiye’ye gelmesi ile başlayan anlamsız tartışmalar bir türlü bitmiyor!

15 Şubat 2021 Pazartesi 19:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Almanya Milli Takımı’nın eski oyuncusu Mesut Özil dünya çapında tanınırlığı olan bir sporcu. Real Madrid ve Arsenal gibi büyük takımlarda oynayan Mesut, Türkiye’ye geldikten sonra ise hiçbir şekilde sporculuğu ile konuşulmadı.

İbn Teymiyye’den alıntıyla yaptığı sosyal medya paylaşımları sebebiyle yerli milli ilahiyatçılar tarafından hedef alınan Mesut Özil şimdi farklı konular üzerinden tartışılmaya devam ediliyor. Bu sefer muhafazakar değil seküler camia tarafından hedef alınan Mesut Özil ise bu saçma sataşmalara cevap vermeyerek en doğrusunu yaptı.

Son olarak maç öncesinde okunan İstiklal Marşı’na eşlik etmediği için hedef alınan Özil acaba tam olarak meselenin farkında mıydı onu bile bilmiyoruz. Yani niçin İstiklal Marşı okunduğundan haberi olup olmadığı meçhul. Bu sebeple çok önemsememiş bile olabilir. Alman Milli Takımı’nda oynarken de Alman Marşı’nı okumuyordu kendisi…

Mülteci düşmanı gazeteciler güruhunun önde gelen isimlerinden Fatih Altaylı bir süredir yazdığı yazılarla Mesut Özil’i hedef alıyor. 12 Şubat tarihinde yazdığı yazıda  “Fenerbahçe’nin yeni transferi Mesut Özil, şu ana dek futbol sahasında Fenerbahçe’ye ciddi bir katkı sağlamış değil. Forma girip kendini bulmasını hasretle bekliyor Fenerbahçeliler. Buna karşın Mesut Özil’i sosyal medya hesabı üzerinden izleyenler Özil Fenerbahçe’ye futbolcu olarak mı geldi yoksa Fenerbahçe Camii’ne imam mı oldu ayırt etmekte zorluk çekebilirler. Çünkü Mesut Özil bol miktarda İslami paylaşım yapıyor. “ diyerek Özil’in oynadığı futbolu eleştiriyor kendince. İyi de siz hiç Mesut Özil’e top oynama şansı tanımadınız ki! Durmadan ‘selefi’ olmakla itham ederek suçlu durumuna düşürmeye çalıştınız. Böyle bir ortamda bir insan oynadığı futbol ile nasıl gündeme gelebilir anlamak güç!

Üstelik Mesut Özil daha doğru düzgün maç bile oynamadı. 3 maça çıkan Mesut Özil son maç hariç hep sonradan oyuna girdi. (Fatih Altaylı yazıyı yazdığında sadece 2 maçın yarısında oynamıştı.) Haksöz Haber'de çok alışıldık olmayan bu istatistikleri size verme sebebimiz Fatih Altaylı’nın değerlendirmelerinin objektif olmadığını göstermek.  Fatih Altaylı kararını çoktan vermiş. Hemen birileri kendini ortaya atıp 'Ne o İslami paylaşımlardan rahatsız mı oldun' falan demesin. Hiç ama hiç olmadım. Beni ilgilendiren bir şey değil sonuçta. Selefi alimlerden paylaşımlar yapması 'Cumhuriyet değerlerinin yılmaz bekçisi' olduğuna inandığım Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sorunudur, benim değil" 

Cumhuriyet’in yılmaz bekçilerini Mesut’un İslami paylaşımlarına karşı harekete geçmeye çalışan Altaylı için 'Mesut Özil de mi mülteci sayılıyor acaba' diye merak ediyoruz. Yalanlarla her fırsatta mültecileri hedef alan Fatih Altaylı karıştırmış olabilir. Mesut’un ailesi Türkiyeli. Kendisi doğma büyüme Almanyalı. Özil’i mülteci saymak için epey zorlamak lazım…

Doğu Türkistanlı Müslümanlar hakkında yaptığı destek paylaşımlarıyla da epey gündem olan Mesut’un Arsenal kariyerinin bu sebeple baltalandığı dahi iddia edilmişti. Sosyal medyada İslami hassasiyetlerle hareket eden Mesut Özil tebrik edilmeyi de hak ediyor. Fatih Altaylı gibilerinin de ondan insani olarak öğreneceği çok şey var!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum