1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Isparta'da Suriye ve Arakan İçin Protesto Eylemi
Ispartada Suriye ve Arakan İçin Protesto Eylemi

Isparta'da Suriye ve Arakan İçin Protesto Eylemi

Isparta Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Arakan'da Suriye'de yaşanan zulümleri protesto etti.

03 Ağustos 2012 Cuma 16:47A+A-

Isparta’da Suriye ve Arakan’daki zulüm protesto edildi.

Isparta Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun  Arakanlı Müslümanlara uygulanan katliam ve sürgüne dikkat çekmek ve bununla birlikte Suriye’de Baas Çetesince sürdürülen katliamları protesto etmek için düzenledikleri resim sergisi ve basın açıklaması Belediye İş Hanı önünde  yapıldı, basın açıklaması akabinde Suriye ve Arakan’da katliama uğrayan mustazaflar için dua edildi.

Arakan ve Halep’teki katliam durdurulsun” başlığı ile düzenlenen eylemde “Müslümanın kanı zalimleri boğacak”, “Üzülme, gevşeme Allah bizimle”,“Küfre karşı omuz omuza” ve “Katliama sessiz kalmak ortak olmaktır” sloganları atıldı.

Platform adına bildiri okuyan İlk-Der Üyesi Numan BİLGİÇ sözlerine, “Oruçlarımızla bir kez daha dirilmeye çalıştığımız, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde dört bir tarafımızda hiçbir değer yargısı gözetmeksizin devam ede gelen zulümlerden  dolayı büyük bir acı ve kaygı duyuyoruz. Kardeşlerimiz sistematik bir şekilde katledilip, tecavüze uğrayıp, soykırıma maruz kalırken; iman iddiasında bulunan hiç kimsenin bütün bu olanlara kayıtsız kalması ve rahat uyuması düşünülemez. diyerek başladı.

Kardeşlerimizin Arakan’da Budist Çetelerin, Suriye’de de Baas Çetesinin zulmü altında olduklarını ve destek ve yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten BİlGİÇ, açıklamasını “Suriyede kardeşlerimizin tank ve bombalarla hunharca katledilişlerine seyirci kalınmasının hiçbir makul, meşru ve insani nedeni olamaz. Bizler,”Rabbimiz! bizi halkı zalim olan bu ülkeden kurtar, bize sahip çık.”diye feryat edenlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bizler; Sırplar daha dün BM kontrolünde Bosnalı Müslümanları katlettiği gibi, bu gün de Kofi Annan gözetiminde Esed katliamına seyirci kalmak istemiyoruz. Gerek batılı ülkelerin gerek Rusya ve Çin’in gerekse de İran’ın stratejik hesaplarla mazlumların akan kanlarına duyarsızlığını kınıyoruz ve kan akmaya devam ederken bu ülkelerin tavırlarını RED EDİYORUZ. Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeşler kılındığımız bilinciyle Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyoruz. ” diyerek bitirdi.

Basın açıklamasının ardından Hayrullah SÖKE kardeşimizin yaptığı dua ile eylem sona erdi.

Haksöz Haber

isparta_suriye_arakan_eylem.jpg

isparta_suriye_arakan_eylem-(2).jpg

isparta_eylem_suriye.jpg

isparta_suriye_arakan_eylem-(3).jpg

isparta_suriye_arakan_eylem-(4).jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum