1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsmi yok, yüzü yok ama hedefinin provokasyon olduğu belli!
İsmi yok, yüzü yok ama hedefinin provokasyon olduğu belli!

İsmi yok, yüzü yok ama hedefinin provokasyon olduğu belli!

Karanlık tipler sosyal medya üzerinden ırkçı kışkırtma kampanyasını sürdürüyor. Küçükçekmece'de taciz iddiasıyla Afganlara karşı çirkin bir eyleme girişildi.

17 Haziran 2022 Cuma 09:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya platformları üzerinden kamuoyunda göçmenlere dönük nefret dalgası oluşturmaya çalışan ırkçılar, kimliksiz hesapların ardından paylaştıkları içeriklerle yabancı düşmanlığında bulunmaya devam ediyor.

'Afganistan uyruklu bir kişinin genç kıza taciz iddiası' Cennet Mahallesi'nde oturan insanları sokağa döktü. Suçlanan kişinin yabancı uyruklu olduğu sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ileri sürülmüştü. Ancak daha sonra şüphelinin Türk vatandaşı ve Türk kökenli olduğu ortaya çıktı. Nefret söylemleri ile yabancıları hedef alan sosyal medya ırkçılarının 'çamur at izi kalsın' mantığı ile hareket ettiği görüldü.

 

 

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Cennet Mahallesi'nde yaşanan adi bir taciz vakasını "Who" adlı Twitter kullanıcısı, 'Afganlarla gerçekte hiçbir ilişkisi olmasa da' Afganlara mal etmeye çalışırken, galeyana gelen öfkeli kitleler tacizcinin Türkiyeli olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradı!

Taciz, tecavüz ve bilimum çirkin ve adi olayları Afganlara, Suriyelilere ve Pakistanlılara mal etmeye çalışan ırkçıların paylaşımlarına karşı sosyal medya düzenlemesinin hayata geçirilmesi talep ediliyor. 

 

kucukcekmece-afgan-irkcilik.jpg

kucukcekmece-afgan-irkcilik-2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum