1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İslam Ordusu” Tatbikatından Büyüleyici Kareler ve Gerçeklik
“İslam Ordusu” Tatbikatından Büyüleyici Kareler ve Gerçeklik

“İslam Ordusu” Tatbikatından Büyüleyici Kareler ve Gerçeklik

Suudi Arabistan'da tamamlanan Kuzeyin Gök Gürültüsü - Ra'du'ş Şimal tatbikatı sonrası “İslam Ordusu”nun ilk görüntüleri ortaya çıktı.

11 Mart 2016 Cuma 20:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suudi Arabistan'da 3 haftalık askeri tatbikatı tamamlayan “İslam Ordusu” ilk kez görüntülendi. “İslam Ordusu”nun tatbikat alanında yaptığı yürüyüş dikkat çekti.

Tatbikat alanı girişinde asılı pankartta yazılı olan "Bu ordu ne diye sorarsanız, bu Muhammed ordusudur" yazısı da ayrıca dikkat çeken bir diğer kare.

HİLAL ARMASININ İÇİNDE ALLAH LAFZI

İslam Ordusu'nun kıyafetleri arasında öne çıkan arma da manidar. Kıyafetlerdeki hilal şeklindeki armanın içinde 'Allah' lafzı bulunurken altında ise 'Hasbinallah' yazıyor.

TATBİKAT 3 HAFTA SÜRDÜ

Suudi Arabistan'ın Ra'du'ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlediği askeri tatbikat, Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud ve diğer ülke yetkililerinin katılımıyla sona erdi. Tatbikat 3 haftada sona erdi.

26 ülkenin Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği tatbikata 200.000 asker katıldı.

“İslam Ordusu”, Suriyeli muhaliflerin katılımıyla Cenevre-3’e hazırlık olarak Suudi Arabistan’da yapılan Riyad Toplantısını müteakip kurulmuştu. İlk etapta kamuoyunda Suriye’de Esed rejimine müdahale etmek üzere kurulduğu beklentisi oluşturan “İslam Ordusu”nun kuruluş amacının bu olmadığı kısa süre sonra anlaşılmıştı. İçerisinde Suudi Arabistan, Türkiye, Katar gibi Suriye İntifadasını savunan ülkelerin yanı sıra Sisi’ye bağlı Mısır ordusunun da bulunduğu “İslam Ordusu”nun vizyonu, kuruluş amacı, faaliyet alanları ve komutası halen de netlik kazanmış değil. Söz konusu oluşumun Suriye’de IŞİD’e karşı savaşma olasılığı yakın bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Bu ilk tatbikatında sunduğu görüntü, özellikle de pankarttaki "Bu ordu ne diye sorarsanız, bu Muhammed ordusudur" yazısı iyimser bir tablo sunmakta, ümmet coğrafyası halklarının özlemini yansıtmaktadır. Bununla birlikte ümmet coğrafyasındaki siyasal yapıların ve bu yapılara bağlı ulusal orduların çizdiği profil göz önünde bulundurulduğunda “İslam Ordusu” oluşumuna dair çok da iyimser olunmaması gerektiği açık.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum