1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "İskoçya'nın Bağımsızlığı İçin Yeni Bir Girişim Başlatılacak"
"İskoçya'nın Bağımsızlığı İçin Yeni Bir Girişim Başlatılacak"

"İskoçya'nın Bağımsızlığı İçin Yeni Bir Girişim Başlatılacak"

İskoçya bölgesel hükûmetinin Başbakanı Sturgeon, İskoçya'nın bağımsızlığına yönelik yeni bir referandumun gündeme getirilmesi için bu yaz destek arayışına gireceklerini bildirdi.

13 Mart 2016 Pazar 10:37A+A-

İskoçya bölgesel hükûmetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Nicola Sturgeon, İskoçya'nın bağımsızlığına yönelik yeni bir referandumun gündeme getirilmesi için bu yaz destek arayışına gireceklerini bildirdi.

Sturgeon, İskoçya'nın bağımsızlığının desteklenmesinin inşası için SNP'nin bu yaz yeni bir girişim başlatacağını söyledi.

İskoçya'da 2014'te düzenlenen bağımsızlık referandumunda, ülkesinin Birleşik Krallık'tan ayrılması yönünde kampanya yürüten Sturgeon, 18 ay önceki referandumda birlikten yana oy verenlerin fikirlerini değiştirmek için çalışmalarda bulunacağını belirtti.

Sturgeon, “Ne demek istediğinizi dinleyeceğiz. Endişelerinize kulak vereceğiz ve sorularınızı cevaplayacağız. Sabırlı ve saygılı şekilde, bağımsızlığın gerçekten İskoçya'nın geleceğine yönelik en iyi seçeneği sunduğuna dair sizi ikna etmenin yollarını arayacağız. Eylül 2014'teki yüzde 45'i bu yollarla, daha güçlü ve olumlu bir bağımsızlık kampanyasına dönüştüreceğiz.” dedi.

İskoçya'da 18 Eylül 2014'te yapılan bağımsızlık referandumunda, seçmenlerin yüzde 55'i “hayır” demiş, yüzde 45'i ise bağımsızlıktan yana oy kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT