1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşgalci istediğini yapar, Filistinliler bir şey yapamaz sanıyorlar!
İşgalci istediğini yapar, Filistinliler bir şey yapamaz sanıyorlar!

İşgalci istediğini yapar, Filistinliler bir şey yapamaz sanıyorlar!

İşgalci İsrail askerini yaşlı bir adamı sert bir şekilde iteklediği için uyaran Filistinli kadın, İsrailli kadın askerin üzerine yürümesiyle beraber askeri sert bir şekilde iterek püskürttü!

07 Haziran 2022 Salı 09:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin'i işgal eden İsrail askerleri, Filistinli göstericileri itme, dövme ve öldürme hakkını kendilerine “hak” sayarken, Filistinli bir kadın, İsrail askerine [dokunulamaz sanılana] haddini bildirdi.  

Filistin işgaline meşru zemin oluşturmak için her türlü yola başvuran İsrail askerleri, işgaline dayanak oluşturmak ve Filistin bayrağını yasaklamak için ilk yasal düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

İsrail, bu hafta Filistin bayraklarının “devlet” tarafından finanse edilen kurumlarda dalgalandırılmasını yasaklayacak bir yasa tasarısına ilk onayını verdi.

Likud Partisi tarafından önerilen ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett tarafından desteklenen yasa tasarısı “devletin”, Filistin dayanışması karşısındaki zayıflığının açık bir göstergesi olarak yorumlandı.

Filistin bayrağını yasaklamaya çalışan İsrail'i protesto eden göstericilere sert müdahalede bulunup, göstericileri tahrik etmeye çalışan ve yaşlı bir Filistinliyi sert bir şekilde itekleyen kadın İsrail askeri, beklemediği bir tepki ile karşılaşınca diğer işgalcilerden yardım talebinde bulunurken kayda alındı.

İşgalcinin kadın askeri, Filistinli kadının tepki göstermesi sonucu Filistinli kadının üzerine yürüdü. Filistinli protestocu kadın, geri adım atmadığı gibi işgalcinin askerini sert bir şekilde itekledi. [Toprakların asıl sahibinin her zaman burada olduğunu] gören İsrail askeri, ekibinden Filistinli kadının tutuklanması için yardım talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum