1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşçilerin maaşından kesilen paralarla spor kulüplerine kaynak mı oluşturuldu?
İşçilerin maaşından kesilen paralarla spor kulüplerine kaynak mı oluşturuldu?

İşçilerin maaşından kesilen paralarla spor kulüplerine kaynak mı oluşturuldu?

Karayolları Genel Müdürlüğü işçilerinin maaşlarından kesinti yapılarak spor kulüplerine para aktarıldığı öne sürüldü.

29 Eylül 2022 Perşembe 15:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de yolsuzluğun hiçbir zaman hızını kesmediği konuların başında spor geliyor. Futbol kulüplerinin borçları kaf dağını aşmışken devlet tarafından sürekli olarak yapılan yapılandırmalar sayesinde bu kulüpler ayakta durabiliyor.

Ekonomik darboğaz ve enflasyon yükü altında ezilen alt ve orta gelirli kesimlerin durumu ortadayken devletin “gereksiz” konulara harcadığı paralar ise kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü işçilerinin maaşlarından kesinti yapılarak spor kulüplerine para aktarıldığı öne sürüldü.

Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında hazırlanan Sayıştay raporunda birçok usulsüzlüğe dikkat çekildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarından Toplu İş Sözleşmesi hükümleri kapsamında kesinti yapıldığı ortaya çıkarken paranın ise  spor kulübü derneklerine aktarıldığı ifade ediliyor.

Türkiye’nin içinden geçtiği şu zor günlerde Karayolları işçilerinden niçin kesinti yapıldığı izah beklemektedir? Yapılan kesintiyle oluşan paranın nereye aktarıldığı açıklıkla ortaya konulmalıdır. Eğer ki böyle bir kesinti oldu ve bu para yolsuzluklarıyla tanınan spor kulüplerine aktarıldıysa fazla söze hacet yok! Sorumlularının bedel ödemesinin vakti gelmiş de geçmiş demektir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum