1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılıkta da ahmaklıkta da sınır tanımıyorlar!
Irkçılıkta da ahmaklıkta da sınır tanımıyorlar!

Irkçılıkta da ahmaklıkta da sınır tanımıyorlar!

Taksim’deki vahşi saldırı hakkında ağzı olan konuşuyor!

14 Kasım 2022 Pazartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Seren Serengil isimli sunucu Taksim’deki saldırı üzerinden mültecileri hedef gösterdi. Altı kişinin canına kast eden bir katil ile Suriyeli mülteciler arasında ilişki kurmak art niyetin yanında ahmaklığın da göstergesi tabi ki!

Saldırıyı gerçekleştiren katil hakkında medyaya düşen “Suriye uyruklu” nitelemesini görünce akıl ve mantık yoksunu ırkçıların buraya odaklanacaklarını biliyorduk. PKK/YPG’nin kamplarında eğitim alan bir kişinin işlediği cürüm ile Suriye’de rejimin ve tabi ki PKK’nın katliamlarından kaçan mülteciler arasında irtibat kurmak sağlıklı düşünemeyen insanların yapacağı bir iştir!

basliksiz-1-004.jpg

Suriye halkının katilleri arasında PKK da yer alıyor. ABD ve Rusya’nın mihmandarlığı sayesinde işgal ettiği bölgelerde kamplar oluşturan PKK, Türkiye’yi hedef alıp masum insanları hedef almaktan çekinmiyor. PKK’nın ideolojisiyle hesaplaşmak varken PKK mensubu bir katil üzerinden mültecileri nefret objesi haline getirmek PKK’nın ekmeğine yağ sürmektir!

PKK tarafından “Suriye uyruklu” bir kimsenin bu vahşet eylemi için seçilmiş olması Türkiye’nin iç dengeleriyle pekala alakalı olabilir. Zira son yıllarda dezenformasyon yoluyla kışkırtılan mülteci düşmanlığı PKK’nın eylemini ört bas etme ihtimalini dahi taşıyor. Hikmetten ve basiretten uzak medya ise durmaksızın failin “uyruğunu” vurgulamaya ve ırkçı nefreti ateşlemeye devam ediyor.

Seren Serengil ciddiye bile alınmaması gereken bir medya nesnesi. Ancak onun bu zırvaları ortalamanın bakış açısını yansıtıyor. Mülteciler tartışılırken asıl fail ise uzaktan ellerini ovuşturuyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum