1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılar, göçmenleri zorla metrobüsten indirdi!
Irkçılar, göçmenleri zorla metrobüsten indirdi!

Irkçılar, göçmenleri zorla metrobüsten indirdi!

Irkçılığı kışkırtan sorumsuz siyasilerin söylemleri etkisini göstermeye devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İstanbul’da seyir halindeki bir metrobüsten göçmenlerin zorla indirildiği anlar kayıt altına alındı.

13 Eylül 2021 Pazartesi 10:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyasilerin ırkçı söylemlerinin topluma yansıması hızla sürüyor. Son olarak dün İstanbul'da Söğütlüçeşme-Beylikdüzü seferini yapan bir metrobüsten Suriyelilerin darp edilerek indirildiği anlar bir yolcu tarafından kayda alınarak paylaşıldı. 

Kimliği belirlenemeyen ırkçıların sözlü tahrikinin ardından darp edilmeye başlanan göçmenler, diğer yolcuların engelleme girişimlerine rağmen araç seyir halinde olmasına rağmen zorla indirildi.

Irkçı saldırganlardan birinin: “Gebersinler! Kendi memleketlerinde ölmediler!” dediği duyulurken olaya engel olmak isteyen vatandaşların saldırganları durdurmaya ise gücü yetmedi.

 

 

Göçmenlere yönelik nefret ve ırkçılığın şiddet olaylarına yansıma oranı artarken, iktidarın hukuki yaptırım kararları almaması olayların şiddetini ve boyutunu arttırdığı yorumları yapıldı.

Suriyeliler ve Afganlar üzerinden yürütülen karalama ve ırkçı kampanyaları partilerinin ana gündem maddesi haline getiren vekil ve siyasilere yaptırım uygulamayan meclis ve hükümete yönelik eleştiriler de arttı.

Göçmenlere yönelik insan hak ve onurunu zedeleyici tavırlarda bulunan vandallara yönelik hukukun işletilmesi gerektiği vurgusu da giderek güçleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum