1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı tezviratı yayabildiğin kadar yay, sonra pardon deyip işin içinden çık!
Irkçı tezviratı yayabildiğin kadar yay, sonra pardon deyip işin içinden çık!

Irkçı tezviratı yayabildiğin kadar yay, sonra pardon deyip işin içinden çık!

Türkiye’de sosyal medyayı adeta üs edinmiş ve işleri güçleri Suriyeliler ve Afganlar özelinde ırkçılık mikrobunu yaymak olanlar yalan denizinde yüzmekten zevk alıyorlar.

25 Temmuz 2021 Pazar 14:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

İftiralar düzerek yalan söylüyor ve böylece dikkat çekmeye çalışıyorlar. Kendilerine itibar eden hastalıklı zavallı ruhlarda panik dalgası oluşturarak ve kendilerinden aşağı gördüklerini hedef göstererek derinlerdeki travmalarını örtebileceklerini, değersizlik duygularına doyum sağlayabileceklerini zannediyorlar. Sorsanız yaptıklarının ırkçılıkla hiç alakası yok! Tam tersine topluma son derece büyük hizmette bulunmakla övünecekler. Psikolojik derinliğine inildiğinde Narsistik kişilik teşekkülünün tipik bir yansıması aslında onlar. Gel gör ki en büyük zihinsel hastalıklardan birisi olan ırkçılık mikrobuna o derece gark olmuşlar ki bu şurubu tatmadan duramıyorlar.

Sözünü ettiğimiz bu hastalıklı tiplerin son zamanlarda Suriyeliler ve Afganlar özelinde derinleştirdiği ırkçı propaganda artık yalan söylemekte sınır tanımıyor. Nitekim Şile’de yüzme yasağı hatırlatmasında bulunduğu için bıçaklanan cankurtaran olayını yine Suriyeli muhacirlere yıkacak kadar ucuz, kolaycı ve bir o kadar da aşağılık tutumlara yöneliyorlar.

İşte Meltem Çakıroğlu Lale isimli bir şahsın Twitter’da uydurduğu kuyruklu yalan da bunlardan biri.

Şile’de boğulma vakalarının artması üzerine konulan geçici yüzme yasağını hatırlattığı için 23 Temmuz günü bir cankurtaran bıçaklandı. Tüm basın da olayı bu şekilde gördü. Ama Suriyeli nefretiyle nam salmış kişi ve medya kesimlerinin bile aklına gelmeyen şeytanlık yukarıda adı zikredilen kişinin aklına gelmiş. Uydurduğu yalanla cankurtaranın bıçaklanması hadisesinin arkasında Suriyeliler olduğunu öne süren şahıs muhacir düşmanlığının bayraktarlığını sosyal medyada İlay Aksoy’dan devralmaya hazır olduğunu gösterdi. Hasılı dikkati üzerine çekip değersizlik duygusuna doyum sağlama hedefine ulaştı en nihayetinde ama sonunda yalanının açığa çıkarılması üzerine bu kez de suçluluk duygusunun tezahürü olarak geri adım atmak durumunda kaldı.

İşte ırkçılık mikrobu böyle bir şey... Gark oldukları psikolojik rahatsızlıklarının farkında olmadan caka satan tipleri değersizlik duygularını bastırmak için olmadık yalanlara sevk eder ve günün sonunda yine suçluluk duygularıyla baş başa bırakır. Onlar uydurdukları yalanlarla, iftiralarla aşağılık komplekslerine doyum sağlarken sonunda olan hedef gösterilmiş milyonlarca Suriyeli muhacire oluyor.

Sadece Meltem Çakıroğlu Lale isimli bir şahısla sınırlı bir olgu olsa yine neyse ama rezalet onunla sınırlı değil maalesef. Nitekim sosyal medyayı, özellikle de Twitter’ı üs haline getirmiş ırkçıların açtığı #ülkemdeSığınmacıİstemiyorum ve #AkpBEKAsorunudur hashtangları da mülteci düşmanlığında ağza alınmayacak küfürler, yalanlar ve manipülasyonlarla vicdan sahiplerini insanlığından utandıracak cinsten içeriklerle dolu.

Mülteci düşmanlığı, ırkçılık derken akla gelen şahısların başında olan İlay Aksoy’un da aktif olarak yer aldığı bu koroda ne idüğü belirsiz görüntüler yan yana getirilerek kamuoyu Afgan ve Suriyeli muhacirlere karşı kışkırtılıyor ve yargı, emniyet birimlerinin neden hala harekete geçmediği şarkısı çalınıyor.

Hemen her gün tekrar eden ve açık bir suç teşkil eden bu yalan, iftira, aşağılama, hedef gösterme, kışkırtma tablosu karşısında yargı ve emniyet birimlerinin neden hala harekete geçmediği gerçekten de merak konusu…

e7aizzqxiakg-q0.jpg

 

image-21.jpg

image-20.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum