1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Irkçı provokatör hesaplar yerine neden teyit amaçlı kullanılan sitelere soruşturma açılıyor?
Irkçı provokatör hesaplar yerine neden teyit amaçlı kullanılan sitelere soruşturma açılıyor?

Irkçı provokatör hesaplar yerine neden teyit amaçlı kullanılan sitelere soruşturma açılıyor?

Mülteci Medyası’nın Ankara’da mültecilere yönelik ırkçı saldırıları haberleştiren bir sosyal medya paylaşımına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ iddiası ile soruşturma başlatıldı.

14 Ağustos 2021 Cumartesi 16:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçı propaganda yapan sayfalara müdahale edildiği bilgisi alınamazken göçmenlere dair yanlış bilgileri çürütmeye odaklı yayınlarda bulunan sayfa hakkında soruşturma açmanın mantığını hangi yetkili açıklayabilir?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 10-11 Ağustos tarihlerinde mültecilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıları, yağmalama olaylarını Mülteci Medyası yakından takip etmiş ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı çok sayıda paylaşımla takipçilerini bilgilendirmeye çalışmıştı.

Hem saldırıların yaşandığı günler de hem de daha sonrasında bu paylaşımlardan dolayı sosyal medyada mülteci düşmanı, ırkçı çevreler tarafından hedef gösterilen Mülteci Medyası hakaretlere maruz kalmıştı.

Bir Suriyeli mülteciye ait olduğu düşünülen bir bakkal dükkanına yönelik yağmalama girişimini paylaşan Mülteci Medyası ırkçı grupların hedef tahtasına oturmuştu.

Mülteci Medyası, Suriyeli mültecilere ait dükkanlara ve evlere organize olarak saldırıldığını ve paylaştığı videoda açık ve net olarak görülen polislerin bu saldırılara müdahale etmediğini belirten paylaşımı hakkında resmi makamlar tarafından yalanlanmamıştı. Ancak her ne hikmetse İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

Mülteci Medyası da yaptığı açıklamada: “Soruşturmanın gerekçesi ise söz konusu paylaşımın Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde yer alan ‘halkı, kin ve tahrik’ suçunu içerdiğini iddia ediliyor olması. Saldırıların sonlandırılması için çağrılar yapan Mülteci Medyası’nın bir paylaşımına bu tür suçlama yapılıyor olmasının açıklanacak bir yanı yoktur. Bu paylaşımın neresinden rahatsız olunmuştur? Irkçı grupların organize olarak saldırdığını belirtmemizden mi yoksa videoda görülen polislerin müdahale etmediğini dile getirmemizden mi?” ifadelerini kullandı.

Mülteci Medyası açıklamasının devamında bir gazetecinin gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını ifade etti. “İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada hali hazırda Mülteci Medyası ile ilişkisi olmayan bir gazeteci dün akşam saatlerinde evinden gözaltına alındı ve ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı”

Cumhuriyet Savcılıklarının ırkçı ve provokatif paylaşımlarda bulunan, hangi haber kaynaklarını referans aldıklarını bilemediğimiz, onlarca paylaşım yapan site ve sosyal paylaşım hesabı hakkında işlem yapmayıp mültecilere yönelik ırkçı söylemlerin ve yanlış bilgilerin teyit edildiği bir haber sitesi hakkında işlem yapması hangi mantıkla açıklanır bilemiyoruz.

 

multeci-medyasi.jpg

HABERE YORUM KAT