1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı laik kafanın sefaletinin ilanı
Irkçı laik kafanın sefaletinin ilanı

Irkçı laik kafanın sefaletinin ilanı

Ümit Özdağ’ın örnek aile diye paylaştığı provokasyon görselindeki ailenin İspanyol olduğu ortaya çıktı.

19 Nisan 2023 Çarşamba 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Milliyetçilik belli bir etnisitenin diğerlerinden üstün olduğu ön kabulüyle hareket eden bir düşünce olduğu için en temelde adaletsiz bir dünya tasavvuruna sahip. Kimileri “kültürel milliyetçilik” vb. tanımlamalarla işi yumuşatmaya çalışsa da her milliyetçilik özünde üstünlükçü ve gayri insani bir ideolojidir.

Ümit Özdağ gibi politikacılar yaklaşan seçimlerde mültecilere yönelik düşmanlık üzerinden çeşitli siyasi kazanımlar peşindeler. En başından beri söylediğimiz gibi mülteci karşıtlığı özünde İslam düşmanlığından güç alıyor. Milliyetçi ırkçılara göre mülteciler geri kalmış bir yaşam formunun taşıyıcısı olarak sekülerleştirilmek istenen bir toplumun dengelerini bozuyorlar.

Ümit Özdağ ise bu sebeple mültecilerin var olduğu bir toplumu sakallı çarşaflı insanlar şeklinde takdim ederken bir de karşısına öngörülen “Türk ailesi” tipini örnek olarak koyuyor. Ancak bunu yine dezeformasyona ve yalana başvurarak yapıyor.

ft71s3-wwaavha-1.jpg

Ümit Özdağ’ın, “Türk ailesi” diye paylaştığı provokasyon görselindeki ailenin İspanyol olduğu ortaya çıktı. ATA İttifakı anlaşılan o ki hepimizi İspanyollaştırmayı vaat ediyor! Özdağ yaptığı provokasyonun ardından yine geri adım atmadı. Irkçı laik kafanın sefaletini gösteren bu durum milliyetçilerin toplum tahayyüllerinin Batılı imgelerden ne şekilde beslendiğini ortaya çıkartıyor. 

ft71s39xgae4wia.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum