1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı Faşistlerin Son Yalanı!
Irkçı Faşistlerin Son Yalanı!

Irkçı Faşistlerin Son Yalanı!

​​​​​​​İYİ Parti İBB meclis üyesi Ali Kıdık twitter hesabında paylaştığı bir dekont üzerinden Suriyelilere ırkçı nefreti körüklemeye çalışıyor.

11 Temmuz 2019 Perşembe 20:38A+A-

HAKSÖZ HABER

İyi Parti İBB meclisi Ali Kıdık halkı kin ve nefrete teşvik ettiği tweetinde "Benim vatandaşım taş yesin. Siz Suriyelilere maaş ödeyin. İşte Belgesi." diyor.

İyi Parti İBB meclis üyesi Ali Kıdık'ın tweetinde bahsettiği Suriyelilere maaş ödendiği iddiası aslında sanıldığı gibi değil. Ali Kıdık'ın elindeki belgedeki tek resmi kurum PTT. PTT'de belgede görüleceği üzere para göndermek üzere kullanılmış. Yani PTT'nin milyonlarca insana verdiği standart bir hizmetten biri bu. PTT para gönderme hizmetini, belge dikkatlice incelendiğinde görülecek ki Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı'nın talebi üzerine yapmış. Dekontta gönderici kısmında Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı'nın ismi geçmektedir. Alıcı ise bu vakfın sosyal sorumluluk projelerinden yararlanan Amera Sharbatge isimli bir Suriye vatandaşı olduğu görülüyor. Mavi Hilal Vakfı kimdir?

Mavi Hilal Vakfı internet sitesinde kendini şöyle tanıtmaktadır. "Felaket ve sıkıntı yaşayan insanların, özellikle de dünya nüfusun en dezavantajlı kesiminin hayatlarını iyileştirme katkıda bulunmak isteyen bir avuç idealist işadımı tarafından kurulmuştur." Bu bağlamda Mavi Hilal Vakfı kendi sitesinde de paylaştığı partnerleriyle Türkiye'de sosyal sorumluluk projeleri yürütüyorlar.

Vakfın partnerleri arasında olan GİZ vakfıyla AB projesi kapsamında Türkiye'deki Suriyelilere de yardımlar yapılıyor. Bu projelerde Suriyeliler istihdam edilmek suretiyle çalışma karşılığında veya eğitim alma karşılığında belli bir ücret ödeniyor. Bu projenin bir kısmında Suriyeliler gibi Türk vatandaşları da çalışıyor. Özetle İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın bahsettiği gibi bir durum söz konusu değil. Aksine Suriyeliler için yapılan bu projelerde çalışan Türk vatandaşları da var. AB'nin Suriyelilere tanıdığı bu imkanlar sayesinde Türk vatandaşları da bu işlerde çalışabiliyor.

Her gün yüzlerce kişinin katil rejim tarafından katledildiği Suriye topraklarından, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize yönelik bu nefret dili yalanlarla devam etmektedir. Suriyelilere yönelik nefret suçu işleyen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık yalanı ortaya çıkınca tweetini silmiş. 

alikidik.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum