1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İranlılar Mazlumder Başkanını Tongaya Düşürmüşler!
İranlılar Mazlumder Başkanını Tongaya Düşürmüşler!

İranlılar Mazlumder Başkanını Tongaya Düşürmüşler!

Sitemizde yayınlanan "Mazlumder Başkanı Şebbiha Taziyesine Gitti mi" başlıklı habere Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal imzası ile cevabi yazı gönderildi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:52A+A-

Ahmet Faruk Ünsal'ın cevabı:

Haksöz Haber Sitesinde Yayımlanan "Mazlumder Başkanı Şebbiha Taziyesine Gitti mi" Başlıklı Yazıya Cevap

Sayın Haksöz Haber sitesi editörü.

17 Mayıs 2016 tarihli "Mazlumder Başkanı Şebbiha Taziyesine Gitti mi" başlıklı haber/yorum yazınızla ilgili olayın gerçekliğine dair detaylar aşağıda verilmiştir. Sorumlu yayıncılık gereği duyurmanızı rica ederiz.

14-15 mayıs tarihlerinde Tahran'da düzenlenen, "Filistinlilerin Haklarını Savunan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği" toplantısına Güney Aftika, Belçika, İngiltere, Pakistan Lübnan, Filistin(Hamas ve İslami Cihad hukuk temsilcileri), Ürdün, Tayland, Endonezya, ABD ve Türkiye'den insan hakları mücadelesi veren bir çok sivil toplum kuruluşunun katıldığı uluslararası toplantıya MAZLUMDER adına Genel Başkan Ahmet Faruk ÜNSAL katılmıştır. Söz konusu toplantı adından da anlaşılacağı üzere Suriye sorunu ile ilgili değildir. Tamamen Filistin mücadelesinin hukuki boyutuna ve düzenlenecek eş zamanlı etkinliklerle Filistin davasına dair toplumsal farkındalığın arttırılmasına dönük çalışmalara odaklanan bir toplantıdır. Toplantı katılımcıları değişik din ve mezheplere mensup kişilerden oluşmaktadır. Toplantının birinci günü program sonunda heyeti şehir turu ve yemeğe topluca götüren otobüs, yol üzerinde, Hamas ve Hizbullah'ın altlı üstlü ofis olarak kullandıkları sonradan öğrenilen bir avlulu binanın önünde durmuş ve tüm katılımcılar inmiştir. Avludaki kalabalığın o günlerde Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden bir Hizbullah mensubunun taziyesi amaçlı olduğu orada öğrenilmiştir.

MAZLUMDER Suriye'de barışçı gösterilerin rejim tarafından vahşice bastırılmasıyla başlayan ve daha sonra bir çok ülkenin silahlandırdığı gruplar eliyle yürüttükleri vekalet savaşına açıkça karşı çıkmış, şiddetin ilk ve en önemli sorumlusu olarak halkın taleplerine göre sistemi reforme etmeyen Baas rejimini tereddüde mahal bırakmayacak şekilde ilan etmiş, ihtilafın görüşmeler yoluyla halledilmesini savunmuş, başta Baas yetkilileri olmak üzere savaş suçu işleyen herkesin yargılanmasını talep etmiştir. MAZLUMDER Suriye'de ne Baas rejiminin ne de bir başka üçüncü ülkenin tezlerine yakın durmak gibi bir kaygı içinde olmamış doğrudan Suriye halkının yanında durmuştur.

Ahmet Faruk ÜNSAL / MAZLUMDER Genel Başkanı

İLGİLİ HABERİMİZ:

"Mazlumder Başkanı Şebbiha Taziyesine Gitti mi"

HABERE YORUM KAT

22 Yorum