1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İnönü Kemalizmi Saptırmadı, Sağlamlaştırdı”
“İnönü Kemalizmi Saptırmadı, Sağlamlaştırdı”

“İnönü Kemalizmi Saptırmadı, Sağlamlaştırdı”

Bugünkü yazısında da Atatürkçülük tartışmalarını değerlendirmeye devam eden Kenan Alpay, Mustafa Kemal’in adeta kurtarıcı Mesih ve İnönü’nün ise onun mesajını çarpıtan Pavlus muamelesi gördüğüne dikkat çekiyor.

17 Kasım 2017 Cuma 12:30A+A-

İddiaların aksine ne Mustafa Kemal’in kurtarıcı Mesih ve ne de İnönü’nün onun mesajını çarpıtan Pavlus olmadığını belirten Kenan Alpay, “İnönü Kemalizmi saptırmadı, sağlamlaştırdı” diyor.

Kenan Alpay’ın “Mesih Atatürk’ü Pavlus İnönü’den Kurtarma Planı” başlıklı yazısının konuyla ilgili kısmı şöyle:

“Atatürk’ü Türkiye için, Cumhuriyet için, bağımsızlık ve hatta Müslüman bir toplum olarak kalabilmemiz için adeta İsa Mesih mesabesinde dokunulamaz bir mucize olarak yansıtan sapkın ve barbarca söylemlerin paydaşı olmak kökten sorunlu bir perspektiftir. Çünkü ona yerli ve milli İsa Mesih muamelesi yapmak için İnönü’yü Atatürkçülüğü tahrif eden Pavlus olarak öncelikli düşman şeklinde damgalayıp toplumun bütün hırsını ondan çıkarması gerekecek.

İnönü ve CHP’nin elinden kurtarılacak Atatürk’le Türkiye’ye ne büyük çağlar atlatılır, refah seviyesi nasıl zirvelere çıkarılır hayal etmesi bile kolay olmaz tabii.”

Yazının Tamamı >>>