1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere'ye PKK Sempatizanı Dışişleri Bakanı
İngiltere'ye PKK Sempatizanı Dışişleri Bakanı

İngiltere'ye PKK Sempatizanı Dışişleri Bakanı

İngiltere'nin yeni Başbakanı May, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ı Dışişleri Bakanı olarak görevlendirdi. Johnson, daha önce yaptığı bir açıklamada, "PKK'ya çok fazla sempati duyduğunu" söylemişti.

14 Temmuz 2016 Perşembe 10:07A+A-

İngiltere’deki referandum sürecinde AB'den çıkılmasından yana kampanyanın önde gelen figürlerinden olan Muhafazakâr Partili Boris Johnson, Çarşamba görevine resmen başlayan yeni Başbakan Theresa May tarafından kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 

Büyük Britanya’nın referandumda AB’den çıkma kararı almasının ardından Muhafazakâr Partili Başbakan David Cameron’un istifasıyla, yeni başbakan adayları arasında Johnson’ın ismi ön plana çıkmıştı. Ancak Johnson, Büyük Britanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkmasını savunan Brexit kampanyasını birlikte yürüttüğü Michael Gove'un başbakanlık koltuğuna talip olduğunu açıklamasının ardından, Başbakanlık için adaylığını koymamıştı.

"PKK'ya çok fazla sempati duyuyorum"

2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığı yapan Johnson, İngiliz ITV kanalına yaptığı açıklamada, "PKK'ya ve Peşmerge'ye çok fazla sempati duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera, ITV, AFP ve AA

HABERE YORUM KAT