1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere’den ABD'ye Huawei Resti
İngiltere’den ABD'ye Huawei Resti

İngiltere’den ABD'ye Huawei Resti

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) baskılarına rağmen Çinli Huawei şirketini yasaklamama kararı aldı.

28 Ocak 2020 Salı 18:22A+A-

Hükümetten yapılan açıklamada, yüksek riskli şirketlerden yeni beşinci nesil ağların hassas ana parçalarının tedarik edilmeyeceği söylendi. Bununla birlikte yüksek riskli tedarikçilerin daha az riskli radyo erişim ağının yüzde 35'ini sağlamasına izin verileceği aktarıldı.

Euronews’in naklettiği açıklamada herhangi bir şirket adı verilmedi ancak "İngiltere telekom ağları için daha fazla güvenlik ve esneklik riski oluşturan, yüksek riskli satıcılar" ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray yönetimi son günlerde Londra'ya yönelik baskılarını artırmış, Brexit sonrası iki ülke arasında yapılması planlanan serbest ticaret anlaşmasının bile olumsuz etkilenebileceği tehdidinde bulunmuştu.

Ancak Londra, özel bir şirket olan fakat Çin hükümetiyle yakın ilişki içinde bulunduğu iddia edilen teknoloji şirketi Huawei'nin ürettiği ekipmanların 5G şebekesinde kullanılmasını yasaklamayacağını duyurdu. Şirketin 5G şebekesine katılımının "sınırlı" olacağı bildirildi.

ABD yönetimi, Çin komünist liderlerinin 2017 ulusal istihbarat yasası uyarınca Huawei'yi siber casusluk yapmaya zorlayabileceğini iddia ediyor. Ancak teknoloji devi bu iddiaları reddediyor.

Huawei: Yeniden güvence verildi

Huawei ise İngiltere'nin yasaklamama kararı ile "yeniden güvence altına alındığını" duyurdu.

Öte yandan Huawei şirketi Başkan Yardımcısı Victor Zhang İngiltere'nin kararını duyurması sonrası yaptığı açıklamada, "Bu kanıtlara dayalı karar, geleceğe yönelik daha gelişmiş, daha güvenli ve daha uygun maliyetli bir telekom altyapısıyla sonuçlanacak" ifadelerini kullandı.

Zhang, bunun İngiltere'ye dünyanın önde gelen teknolojisine erişim imkanı verdiğini ve rekabetçi bir pazar sağladığını söyledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT