1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İngiltere zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği pamuğu satın aldığı için dava edildi
İngiltere zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği pamuğu satın aldığı için dava edildi

İngiltere zorla çalıştırılan Uygurların ürettiği pamuğu satın aldığı için dava edildi

Dünya Uygur Kongresi, İngiliz hükümetini Uygurların ürettiği pamuk ürünlerinin Çin'den satın alınmasının engellenmemesi nedeniyle mahkemeye verdi.

27 Ekim 2022 Perşembe 21:34A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiltere, Çin'in Uygur Özek Bölgesi’nde üretilen pamukları Çin’den satın almaya devam ettiği için Dünya Uygur Hakları örgütü tarafından dava edildi.

Doğu Türkistan’daki Müslümanları soykırıma maruz bırakan Çin’le olan ilişkilerini asgariye ve ardından kesmeye çağrılan ülkelerin sayısı artarken, ekonomik endişe ve baskılardan dolayı Çin’le olan diyalogunu kesmeyen ülkeler tepki çekmeye devam ediyor.

Doğu Türkistan’daki tarım arazilerinde zorla çalıştırılan ve hakları gasp edilen Doğu Türkistanlıların ürettiği pamuğu satan Çin’le olan ilişkileri kesmediği için İngiltere’ye karşı insanlığa karşı işlenen suçlara tepki vermediği ve müsamaha gösterdiği için dava açıldığı belirtildi.

Londra'daki Yüksek Mahkeme'de Salı günü yapılan duruşmada ilk kez Doğu Türkistanlıların haklarının yendiği ifade edildi. Ayrıca Doğu Türkistanlıların, Jinjiang eyaletindeki zorunlu çalışmaya tabi tutulması hakkında pamuk ithalatçısı firmalardan yazılı savunma talep edildi.

Dört Çinli şirketin adının geçtiği davanın Uygur haklarını savunan örgütler tarafından takip edileceği ve zorla çalıştırılan insanların üzerinden elde edilen gelirin hesabının verilmesi talep edilecek.

HABERE YORUM KAT