1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere Kraliyet ailesinde “ırkçılık” tartışması
İngiltere Kraliyet ailesinde “ırkçılık” tartışması

İngiltere Kraliyet ailesinde “ırkçılık” tartışması

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu Prens Harry ve eşi Megan Markle’ın ABD’de bir televizyon kanalına verdikleri röportajda, İngiltere Kraliyet ailesini “ırkçılık” ile suçlamaları gündemi meşgul ediyor.

10 Mart 2021 Çarşamba 14:13A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ HABER

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu ve Sussex dükü Prens Harry ve eşi Megan Markle’ın ABD’li ünlü sunucu Oprah Winfrey’e yaptığı açıklamalar, İngiltere ve dünya gündemine bomba gibi düştü.

Prens Harry, Kraliyet görevlerinden ayrılmasında aile içindeki anlayışsızlığın etkili olduğunu, görevinden ayrıldıktan sonra babası Prens Charles’in telefonlarına dahi cevap vermediğini söyledi.

Saray’ın kendisi ve eşi hakkında yalan haberler ürettiğini belirten Harry, İngiltere’den ayrılmasında etkili olan İngiliz basınının “ırkçı, yozlaşmış ve ön yargılı” olduğunu ifade etti.

Megan Markle ise kraliyet ailesi içinde iken çok mutsuz olduğunu ve intihar etmeyi düşündüğü bildirerek, “Hamileyken bebeğimin prens ya da prenses unvanı almasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağım söylüyorlardı. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağını konuşuyorlar ve bundan endişeleniyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Kraliyet ailesine yönelik suçlamalardan sonra sosyal medyada “monarşinin kaldırılması” çağrıları yapıldı.

Öte yandan İngiltere kraliyet ailesi de “ırkçılık” suçlamalarının “endişe verici” olduğu açıklamasıyla yetindi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum