1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İngiltere Kraliçesi 'Şeytan Ayetleri' yazarı Salman Rüşdi’yi onurlandırıyor!
İngiltere Kraliçesi 'Şeytan Ayetleri' yazarı Salman Rüşdi’yi onurlandırıyor!

İngiltere Kraliçesi 'Şeytan Ayetleri' yazarı Salman Rüşdi’yi onurlandırıyor!

Dine hakaret ve küfür eden romanı ‘Şeytan Ayetleri’nin yazarı Salman Rüşdi, İngiltere Kraliçesi'nin ‘Doğum Günü Onur Listesi'ne alınarak onurlandırıldı!

03 Haziran 2022 Cuma 14:04A+A-

HAKSÖZ HABER

2008'de şövalyelik unvanı verilen İslam düşmanı ve Hz. Muhammed’e yönelik hakaretlerin sahibi Salman Rüşdi’nin, İslam’a dönük çirkin söylemlerine karşı madalyalar, ödüller verilirken, onur listelerine dahil edilerek ‘dostlarıyla’ olması sağlanıyor.

Şövalyelik unvanı alan ve edebiyata yaptığı “üstün” hizmetlerden dolayı, ‘Onur Arkadaşları Nişanı’ alan Salman Rüşdi, İngiltere Kraliçesi’nin doğum gününe davet edildi.

1988'de Şeytan Ayetleri'nin yayımlanmasından sonra, birçok Müslüman, romandaki bölümlerde Hz. Muhammed'in ‘sahte bir peygamber’ olduğunu ifade eden Rüşdi’nin cezalandırılması gerektiğini talep etti. Ancak Rüşdi Batılı ülkeler tarafından himaye edilip, kollanarak İslam düşmanlığı konusundaki başarıları nedeniyle de ödüllere layık görüldü.

Sapkın ve çirkin söylemlerin yer aldığı kitabında Rüşdi, bir genelevde bulunan on iki fahişeye Peygamber'in eşlerinin isimlerini vermişti. Ve şeytanın, Muhammed'e Mekke halkıyla uzlaşması ve onları İslam'a çekmek için diğer tanrılara ibadet etmeye devam etmelerine izin vermesi için ilham verdiği, itibarsız ve sahte bir geleneği - sözde şeytani ayetleri – aldığını ifade ediyordu.

1989 yılında Margaret Thatcher yönetimindeki İngiliz hükümeti, Ruşdi sapkınına 24 saat polis koruması verdi. Polis koruması olan Rüşdi uzun süredir Avrupa’da ikamet ediyor. Kraliçe'nin Doğum Günü Onur Listesi’nde Salman Rüşdi’ye de yer verilmesi, İslam düşmanlığı konusunda Batı’nın ikiyüzlü tutumunu yeniden açığa çıkarıyor.

Kaynak: 5Pillars

HABERE YORUM KAT

9 Yorum