1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlahiyat’ta “Felsefe” Kalacak
İlahiyat’ta “Felsefe” Kalacak

İlahiyat’ta “Felsefe” Kalacak

YÖK, ilahiyat fakültelerinin ismini 'İslam İlimleri Fakültesi' olarak değiştiren ve felsefe tarihi dersini müfredattan çıkaran kararını geri çekti.

20 Eylül 2013 Cuma 09:37A+A-

YÖK Genel Kurulu, ilahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırılmasına karar verdi. YÖK Genel Kurulu'nun İlahiyat Fakülteleri'nde 'felsefe' derslerini kaldıran kararı akademik camiada tartışılmaya devam ederken, nihai karar önceki gün gerçekleştirilen Genel Kurul'da verildi. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, öncesinde tüm ilahiyat fakültesi dekanlarıyla biraraya gelerek konuyu değerlendirmişti. Dün YÖK Genel Kurulu toplantısında da eleştiriler de göz önüne alınarak, ilahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.

ESKİ MÜFREDATLA DEVAM

Bu kapsamda İlahiyat Fakültelerinin eski müfredata göre eğitimine devam etmesine karar verilirken, bundan sonraki çalışmaların, 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre, yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi de dikkate alınarak, yetkili kurum ve kurullar marifetiyle yürütüleceği belirtildi.

Genel Kurul, sistematik kelam ve kelam tarihi dersleriyle, İslam mezhepleri tarihi dersini birleştirerek kredileri azaltmış, Türk İslam sanatları ve Türk dini musikisi derslerini 'İslam sanatları ve dini musiki' adlı tek ders haline getirmişti. Aynı zamanda felsefe tarihi dersini müfredattan çıkaran Kurul, hadis, tefsir ve İslam hukuku derslerinin saatlerini artırmıştı.

ÇETİNSAYA KARARIN ÇEKİLMESİNİ ÖNERDİ

Çetinsaya, 'Genel Kurulu toplayıp kararın çekilmesini önereceğim' sözleriyle görüşünü ifade etmiş ve kararın çekilmesini teklif edeceğini dile getirmişti. Çetinsaya bu ifadelerine paralel olarak önceki gün yapılan Genel Kurul'da kararın çekilmesini teklif etti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum