1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidarın ekonomi politikasını savunmak gazetecilerin mi işi?
İktidarın ekonomi politikasını savunmak gazetecilerin mi işi?

İktidarın ekonomi politikasını savunmak gazetecilerin mi işi?

Basında iletişim araçları olarak televizyon yerini telefona bırakırken, Türkiye’deki medya televizyon üzerinden hala kamuoyu gündemi oluşturmayı başarıyor! Özellikle de tepki çekerek. ‘Çok konuşanlar’ uzman sıfatıyla ekranlara taşınıyor.

15 Ocak 2022 Cumartesi 19:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Kamuoyunun birçok kesiminde doğalgaz faturalarına gelen zamlar sonrası bir tepkisellik oluştuğu görülüyor. Kış aylarının en çetin günlerini yaşayan Türkiye'de, İstanbul gibi metropol kentlerinde faturalarının fazla geldiğini, yaktığından daha fazlasını ödediğini düşünenlerin sayısı da hızla artıyor. Doğalgaz rezervlerinin bulunduğu Türkiye'de, Avrupa'nın en ucuz yakıt fiyatı belirlendiği iddia edilirken vergiler ile ekonomik sıkıntılar aşılmaya çalışılıyor. 

EPDK tüketicilere elektrik faturalarına erkenden yansıtılan zam iddialarına ilişkin kendi internet sitesi üzerinden doğrulama yapmalarını tavsiye etmişti. Birçok kullanıcının vergi türleri nedeniyle faturalarının daha yüksek geldiğini düşündüğü atmosferde kimi ‘sivri dilli ve zekaya’ sahip gazetecilerin iddia ve söylemleri alaya alınarak eleştiriliyor.

Türkiye’de bulunan doğalgaz rezervleri için “Avrupa’nın bile ihtiyacını karşılayabilecek deniyor” iddialarında bulunan ve ekonomik bilgileri ile kamuoyunu aydınlatan, kamuoyuna iktidarın savunuculuğunu yapan gazetecilerin söylemlerindeki mantığın neye dayandığı merak ediliyor.

Yine bir başka gazeteci de ekmek fiyatlarının aşırı artışı sonrası iktidarın dili ile kendisi de iktidarmış gibi televizyon ekranlarından ahkam keserken şu ifadeleri kullanıyor, “Avrupa'da 1 ekmek 2 Euro. Biz 30 Liraya ekmek mi satıyoruz Türkiye'de?

İktidarın ekonomi politikasını savunmak, azalan alım gücü olduğu gerçeğini ıskalamak, rezervler üzerinden yarının hayallerini satıp bugünü pas geçmek ve daha birçok kamuoyunu aldatan, yanıltan ve kasıtlı bir karşıtlık oluşturmaya çalıştıkları düşünülen isimleri televizyon ekranlarında daha ne kadar göreceğiz?

HABERE YORUM KAT

9 Yorum