1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidardan Topluma Sirayet Eden Kemalist Sapma
İktidardan Topluma Sirayet Eden Kemalist Sapma

İktidardan Topluma Sirayet Eden Kemalist Sapma

İktidar kadrolarının bir yandan resmi ideolojiyi dayatan eğitim politikasını sürdürüp, öte yandan yeni nesillere seslenebilme adına Kemalist mesajlara, sembollere yönelmesi tam bir fasit daire oluşturuyor!

21 Aralık 2019 Cumartesi 16:11A+A-

Rıdvan Kaya’nın yazısı:

‘İslamcı’ kadroların iktidarda bulunduğu bir dönemde toplumsal-siyasal hayatın hemen her alanında Kemalist söylem, ritüel ve sembollerin artışına şahitlik etmenin şaşkınlığı yaşanıyor. Muhafazakar kimlikli siyasilerin eskiden olduğu gibi artık kerhen, mecburiyetten değil, sahiplenerek, benimseyerek Gazi yüceltmelerine giriştiği yeni bir durumla karşı karşıyayız.

Bu durumun yansımaları oluyor ve iktidara rakip olma iddiasıyla yola çıkanların dahi besmeleyle birlikte soluğu Anıtkabir’de aldıkları; ilahiyat hocalarının 29 Ekim sevincine ve 10 Kasım hüznüne gark oldukları; muhafazakar sermayeli giyim kuruluşlarının mağazalarında Atatürk reyonları oluşturdukları; başörtülü annelerin ellerinden tuttukları çocuklarıyla birlikte tören coşkusuna iştirak etmek üzere okul yollarına düştükleri garip, düşündürücü, şaşırtıcı bir atmosferle yüz yüze geliyoruz.

Bu durum şüphesiz kendiliğinden ortaya çıkmadı. Belli bazı gelişmeler, siyasetler, tercihler neticesinde oluştu. (…)

YAZININ DEVAMI >>>