1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidar yöneticilerinin karşısında yapılanlar sokaktakine cesaret veriyor olabilir mi?
İktidar yöneticilerinin karşısında yapılanlar sokaktakine cesaret veriyor olabilir mi?

İktidar yöneticilerinin karşısında yapılanlar sokaktakine cesaret veriyor olabilir mi?

Türkiye’de bir süredir şiddet olaylarının medyaya daha sık yansıdığı görülüyor. Ekonomik ve hukuki sorunların olağan karşılanmaya başladığı siyasi arenada, şiddet de meşru bir zemin mi kazanıyor?

19 Aralık 2021 Pazar 17:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Canlı yayınlanan bir program esnasında gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kayıtsız tavırları arasında ses teknikerine tokat attı. Görüntüler sosyal medyanın gündemine düşünce, “Siyasilerin şiddet olaylarına karşı net tavır almadığı bir ortamda sokaktaki insanların şiddet olaylarına çözüm bulmalarını beklemek ne kadar doğru olur?” yorumları yapıldı.

 

 

Sorunların konuşulmadığı, çözüm yollarının tartışılmadığı mecliste sadece yasalar oylanırken, kimi zaman vekiller birbirlerine hakaret ve tehditle karşılık veriyor. Bazı vekiller ise şiddete başvurmaktan, yumruklarıyla konuşmaktan başka bir çare bulamadığını ifade ederek siyasi gerilimleri şiddet olaylarına çeviriyor.

Irkçı bir vekil geçtiğimiz ay Bingöl ziyareti esnasında bir şahsa sinkaflı küfür etmiş, TBMM’de konu gündem edilmiş ancak bağlı bulunduğu parti olan İYİ Parti Lütfü Türkkan adlı ırkçı vekili Grup Başkanvekilliğinden almakla yetinmişti. Olayın üzerine siyasi yorumlarıyla giden kimi vekillerin çabaları sonucu Türkkan’ın vekillikten azli ile ilgili fezleke meclise taşınmıştı.

Fezlekenin meclise taşınmasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen Meclis Adalet Komisyonu fezleke hakkında nihai kararını vermedi. Meclisin birçok konuda acele etmediği görülürken, siyasilerin eylemleri ve siyasilerin karşılarında yapılan hakaret ve şiddet eylemlerinin de artışa geçtiği görülüyor.

Dün de Habertürk Ankara Muhabiri Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu 'Gün Başlıyor' programında, ses teknikeri olarak görev yapan İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'in telefonlarla uğraştığı ve bir kablo ile bağlantı kurmaya çalıştığı esnada tokat attı. Fatma Şahin'in o anlarda olaya tepki vermemesi dikkat çekerken şiddet olaylarına karşı siyasilerin tutumu sorgulanmaya devam ediliyor.

Muharrem Sarıkaya'nın attığı tokat sonrası sert jest ve mimikler ile çevresine bir şeyler anlattığı ve Fatma Şahin'in olay sonrası takındığı umarsız tavırlar da kameralara yansıdı.

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum