1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İftar menüsü” adı altında müsrifliğe müsaade etmeyelim!
“İftar menüsü” adı altında müsrifliğe müsaade etmeyelim!

“İftar menüsü” adı altında müsrifliğe müsaade etmeyelim!

Her Ramazan fahiş fiyatlarla sunulan iftar menüleri israf kültürünü yaygınlaştırıyor.

23 Mart 2023 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazan ayında kalabalık iftar sofraları eskiden evlerde kurulurdu. Hala evinde misafir ağırlayan insanlar var ama iftarların restoranlarda verilmesi gibi yeni bir alışkanlık yaygınlaştı ne yazık ki. Çok kalabalık gruplar için anlaşılabilir olan bu durum ne yazık ki fazlasıyla suiistimal ediliyor.

Ekonomik darboğaz sebebiyle gıda fiyatlarındaki artış herkesi etkilerken “dışarda yemek” lüks haline geldi. Vaziyet böyleyken zaten Ramazan ayı sebebiyle oluşturulan özel menülerin kabarık fiyatı iyice çığırından çıktı! 5 yıldızlı otellerde fiyatlar ortalama 900 ila 1.500 TL arasında. Bu fiyat boğaz hattı restoranlar ise 3.500 TL'ye kadar çıkıyor.

Bu Ramazan “iftar menüsü” adı altında müsrifliğe müsaade etmeyelim! Yenilenden çok çöpe atılan bu tarz menüler israf kültürünü yaygınlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Ramazan’ın dayanışma ve yardımlaşma bilinci karşısında binlerce lira verilen bu menülerle sanki oruç ve terbiye ayı ile dalga geçiliyor.

Ramazan’ın iklimine uygun olarak aza kanaat edip cebimizden artırarak durumu olmayan kardeşlerimiz için daha fazla infak edelim ve tüketim kültürünün dayatmalarından uzaklaşalım. Ramazan böyle yaşandığı vakit gerçek manasına erişecektir!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum