1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdlib’e Yönelik İşgal Girişimi Van'da Protesto Edildi
İdlib’e Yönelik İşgal Girişimi Van'da Protesto Edildi

İdlib’e Yönelik İşgal Girişimi Van'da Protesto Edildi

Rejim, Rusya ve İran şer cephesinin İdlip’e saldırı ve  işgal planıyla ilgili Van’da basın açıklaması yapıldı.

07 Eylül 2018 Cuma 20:52A+A-

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifinin çağrısıyla Hz. Ömer Camisinde bir araya gelen STK’lar adına Van Özgür-Der Şube Başkanı  Hayati BEYDE basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

Esed Rejiminin İdlib'te Yapmak İstediği Katliamı Lanetliyoruz!

Baba Esed’in  iktidara geldiği 1971 yılından oğul Esed’in sözüm ona iktidarda olduğu bu güne kadar yaşanan katliamlar dünya tarihinde eşine az rastlanır cinsten bir vahşet örneğidir.

Son olarak Beşar Esed; Dera’da, Hama’da, Humus’ta, Halep’te ve Suriye’nin her bir köşesinde yaptığı katliamı sınırlarımızın dibinde, idlipte yapmak istemektedir. Ne var ki yaklaşık 4 milyon kardeşimizin yaşadığı idlip’te oluşabilecek bir katliamın boyutları tahminlerin çok uzağında bir vahşetle sonuçlanabilir. Fanatik ve mezhepçi gasıp İran askerlerinin, vahşette sınır tanımayan Rus askerlerinin ve her türlü zulmü işleyebilecek Esed destekçilerinin bir olup, çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan İdlipli  mazlumlara karşı topyekün saldırıya başlamaları halinde tarifsiz katliamlar ve büyük göç dalgaları oluşacaktır.

Maalesef başından beri Suriye meselesinde akan kanın durması için samimiyetle gayret gösteren Türkiye'den başka bir ülke bulunmuyor.

Katil sürüsü esed rus ve iran askerleri ve onların destekçileri bilmedirler ki mazlum idlip halkı taşla da olsa kendisini savunacak ve şehadetle de olsa zafere ulaşacaktır. İdlip halkı mazlumların umudu Türkiyeden koruma ve var gücüyle savunma beklemektedir. Bizde “mazlumun dinini sormayınız” diyen Aziz Peygamberin (as) ümmeti olarak mazlum suriye halkının yanında olduğumuzu belirtirken. Devletimizinde  Canakkale’de bizi yalnız bırakmayan idlip’lileri yalnız bırakmayacağını biliyor ve istiyoruz.

Savaşın başından beri Suriye’deki mazlumlara sahip çıkan Türkiye’nin düne kadar izlemiş olduğu olumlu politikalar ehli vicdan sahibi olan herkes tarafından görüldü ve desteklendi. Türkiye’nin bu tavrı devam ettiği müddetçe bizler tarafından da desteklenmeye devam edecektir. Umarız Türkiye mazlum kardeşlerine sırtını dönmez ve onları sahipsiz bırakmaz ve uluslararası arenada gücünü ortaya koyarak bu katliamlara engel olur. Çünkü bu Türkiye için insani bir sorumluluktur ve bu sorumluluktan kaçmamalıdır. İfade ettiğimiz bu sorumluluk gereği Türkiye derhal BM nezdinde harekete geçmeli ve bu katliamların son bulması için bütün gücünü ortaya koymalıdır.

Rejim İdlib'e saldırır mı saldırmaz mı bilmiyoruz!

Ama biliyoruz ki; İdlib'te yüzbinlerce sivil taşlarla dahi olsa işgalcileri kovmaya hazırlar.

Rejim İdlib'e saldırır mı saldırmaz mı bilmiyorum!

Lakin yakinen biliyoruz ki; Allah kullarına zaferi vadetmiştir ve Allah verdiği sözde durur. Bugün idlipli kardeşlerimiz sebepleri yerine getirdiler ve kalplerini Allah'a bağladılar.

Rabbimiz başta idlip olmak üzere bütün islam coğrafyasının yardımcısı olsun.

Son sözümüz… Kahrolsun esed bu bu kahrolsun mezhepçi şebbihalar kahrolsun moskof.

Yaşasın şehadetle büyüyen şanlı direnişimiz.

Basın açıklaması okunan dua ve

Vandan idlibe direnişe bin selam.

Katliamı durdurun.

Katil beşar katil iran

Katil berşar  katil rusya

Sloganlarıyla son buldu

Ayrıca güzel vanımızın gevaş ilçesinde sözde gençlik festivali, gerçekte ise "gençleri ifsat festivali" düzenlenmek istenmektedir. Ağır alkollü içkilerin yaş sınırı olmaksızın satışının yapılacağı, sponsorunun bir bira markasının olduğu, çadırlarında ne yapılacağı belli olmayan; hem dinimize hem de kültürümüze  aykırı olan, gençlerimizi ifsat organizasyonunun yetkili mercilerce engellenmesi bütün vanlıların ve özellikle 54 derneği içinde bulunduran insiyatifimizin öncelikli talebidir.

bu organizasyonun hassas sıkıntıları olan ilimize fitneden başka bir katkısı olmayacaktır.

928.jpg

929.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum