1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdlib’de Briket Evlerin İnşası Devam Ediyor
İdlib’de Briket Evlerin İnşası Devam Ediyor

İdlib’de Briket Evlerin İnşası Devam Ediyor

Özgür-Der, İdlib’in Harim bölgesindeki Abdulkadir Salih Kampı’nda briket evlerin inşa çalışmalarına devam ediyor.

10 Mayıs 2020 Pazar 19:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed rejimi ve işbirlikçisi İran ile Rusya’nın kuşatması altında bulunan İdlib’den kitleler halinde Türkiye’ye yakın sınır bölgelerine doğru göç eden mazlumlar için briket evlerin inşasına yardım eden Özgür-Der, daha fazla evin inşası için çalışmalarına devam ediyor. 

Barınabilecekleri bir çadır bile bulamadığı için zeytin ağaçlarının altına konaklayan insan manzaralarının yanı sıra, çetin kış şartlarına ve soğuğa yenik düşen minicik çocukların dramı yer yer medyaya da yansıyor. 

Suriye İntifadasının başladığı günden bu yana kardeşlerimizin bu onurlu ve çetin adalet ve özgürlük mücadelelerini sahiplenen Özgür-Der de bir süredir İdlib’in çeşitli bölgelerinde özellikle de bakıma muhtaç yetim ve şehit ailelerinin barınma sorununa çare olmak umuduyla briket evler inşa etmeye çalışıyor. 

Bu bağlamda son olarak İdlib’in Killi bölgesindeki kampta inşa edilen 125 briket evin yapımı tamamlandı. Diğer evlerin inşası için çalışmalar İdlib’in Harim bölgesindeki Abdulkadir Salih Kamp’ında devam ediyor. 

b1-003.jpg

b3-003.jpg

Özgür-Der başlattığı kampanya ile 25 metre kareden oluşan 1+1 planlı içerisinde mutfak, WC, elektrik ve su tesisatı bulunan tabanı ve çatısı beton yeni briket evler yapmayı amaçlıyor. Kampanyada'da bir adet evin maliyetinin 4,500 Türk lirası olduğu ifade ediliyor. 

briket.jpeg

İdlibli kardeşlerimiz için sürmekte olan briket ev inşası ve kömür-soba temini seferberliğimize sizler de aşağıdaki hesapları kullanarak destek olabilirsiniz:

Hesap Bilgileri:

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği- Kuveyttürk Fatih Şubesi

Hesap No: 8366263-3

IBAN: TR 610020500000836626300003

 

HABERE YORUM KAT