1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdlib'de Briket Ev İnşasına Hız Veriyoruz
İdlib'de Briket Ev İnşasına Hız Veriyoruz

İdlib'de Briket Ev İnşasına Hız Veriyoruz

İdlib’in Killi bölgesindeki kampta 125 briket ev inşa eden Özgür-Der daha fazla ev yapmak üzere çalışmalara başladı.

14 Şubat 2020 Cuma 16:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed rejimi ve işbirlikçisi İran ile Rusya’nın ağır kuşatması altında bulunan İdlib’den kitleler halinde Türkiye’ye yakın sınır bölgelerine doğru göç eden mazlumlar için briket evlerin inşasına yardım eden Özgür-Der, daha fazla evin inşası için kampanya başlattı.

Çoğu eşyalarını geride bırakarak canlarını kurtarmak için göç yollarına düşen savunmasız kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan bu insanlar saldırılardan uzak sınır bölgelerine ulaştıklarında da çileleri bitmiyor. Barınabilecekleri biz çadır bile bulamadığı için zeytin ağaçlarının altına konaklayan insan manzaralarının yanı sıra, çetin kış şartlarına ve soğuğa yenik düşen minicik çocukların dramı yer yer medyaya da yansıyor. Çadırlarda barınma imkanı elde edenlerin en ufak bir yağışta adeta çamur deryasına dönüşen çadır kamplardaki hali de konuyu takip edenlerin malumu.

İdlib halkının başta barınma olmak üzere temel ihtiyaçlarına cevap olmaya çalışan birçok Türkiyeli kuruluşun son zamanlarda briket ev inşasına çadıra alternatif bir çözüm olarak sarıldığı görülüyor.

Suriye İntifadasının başladığı günden bu yana kardeşlerimizin bu onurlu ve çetin adalet ve özgürlük mücadelelerini sahiplenen Özgür-Der de bir süredir İdlib’in çeşitli bölgelerinde özellikle de bakıma muhtaç yetim ve çehit ailelerinin barınma sorununa çare olmak umuduyla briket evler inşa etmeye çalışıyor.

Bu bağlamda son olarak İdlib’in Killi bölgesindeki kampta inşa edilen 125 briket evin yapımı tamamlandı. 16 metre kareden oluşan evler Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın da katıldığı bir program vesilesiyle yetim ve şehit ailelerine teslim edildi.

Kaya, konuyla alakalı yaptığı açıklamada bölgedeki kardeşlerimizin dramına dikkati çekerek briket evlerin önemini vurguladı. Evlerin inşası için katkıda bulunan Müslümanlara teşekkür eden Rıdvan Kaya, daha çok kardeşimizin barınabileceği briket ev sayısının arttırılması için destek ve katkıların da arttırılarak sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Özgür-Der başlattığı kampanya ile 25 metre kareden oluşan 1+1 planlı içerisinde mutfak, WC, elektrik ve su tesisatı bulunan tabanı ve çatısı beton yeni briket evler yapmayı amaçlıyor. Kampanyada'da bir adet evin maliyetinin 4,500 Türk lirası olduğu ifade ediliyor.

İdlib'de önceki yapılan evler ve Kaya'nın açıklamalarına ilişkin video:

idlib_briket_ev_kampanya.jpeg

İdlibli kardeşlerimiz için sürmekte olan briket ev inşası ve kömür-soba temini seferberliğimize sizler de aşağıdaki hesapları kullanarak destek olabilirsiniz:

Hesap Bilgileri:

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği- Kuveyttürk Fatih Şubesi

Hesap No: 8366263-3

IBAN: TR 610020500000836626300003

HABERE YORUM KAT

3 Yorum