1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İçeride Güvenliği Sağladınız da Sıra Suriye’de IŞİD’le Savaşmaya mı Geldi?
İçeride Güvenliği Sağladınız da Sıra Suriye’de IŞİD’le Savaşmaya mı Geldi?

İçeride Güvenliği Sağladınız da Sıra Suriye’de IŞİD’le Savaşmaya mı Geldi?

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kontrol etmekten dahi aciz kalan TSK’nın IŞİD’le savaşmak üzere Suriye’ye girmesinin ABD’ye selam çakmaktan başka bir anlamı olabilir mi?

23 Temmuz 2015 Perşembe 21:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye günlerdir yoğun, açık bir güvenlik zafiyeti kıskacında. Adıyaman’da asker, Urfa ve Diyarbakır’da polisler öldürülüyor. Yollar kapatılıp araçlar yakılıyor. İstanbul’un sokaklarında dahi terör estiriliyor. Ve tam da böylesi bir ortamda Kilis’ten askere açılan ateş sonucu bir astsubayın öldürülmesi üzerine TSK’nın Suriye sınırından içeri girdiği ve IŞİD mensuplarıyla çatışmaya başladığı bilgisi açıklanıyor. Bugüne dek sayısız ihlale, Suriyeli mazlumların vahşice bombalanmasına sahne olmuş sınır güvenliği aniden hatırlanıp F-16’lar kaldırılıyor ve Suriye içindeki mevziler bombalanıyor.

IŞİD  türlü saçmalıklar yapabilecek bir örgüt ama tam da böylesi kritik bir ortamda Kilis’te konuşlanmış Türkiye askerine ateş açacak kadar zırdeli olduğunu iddia etmek biraz fazla değil mi? ABD’nin ısrarla Türkiye’yi IŞİD’e karşı harekete geçmeye zorladığı bir ortamda böylesi aptalca bir eylemin IŞİD’e zerre miktarı faydası olmadığını IŞİD'çilerin anlamaması mümkün mü? Üstelik de can düşmanları PKK’nın içeride yoğun biçimde Türkiye devletiyle çatışmaya başladığı bir vasatta adeta “onu bırak gel benle savaş” der gibi bir şey bu!

Hayır, hiç bu kadar basit olamaz. Ve en basit düzeyde olayları takip eden birinin bile burada bir bit yeniği aramaması kabul edilemez. Ortada açıkça kirli bir senaryo var. Türkiye’nin ABD zorlamasıyla pis bir tuzağa çekildiği izlenimini veren çok fazla sinyal ortadayken olan bitenden işkillenmemek imkansız.

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum