1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "İbrahim Kalın’la bağlama çaldım diye linç edilmem çok büyük faşistlik"
"İbrahim Kalın’la bağlama çaldım diye linç edilmem çok büyük faşistlik"

"İbrahim Kalın’la bağlama çaldım diye linç edilmem çok büyük faşistlik"

Müzisyen Muhlis Berberoğlu, Erkan Oğur ile birlikte İbrahim Kalın'ın yanında müzik yapmalarına gösterilen tepkiyi "faşistlik" olarak niteledi.

19 Mart 2022 Cumartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz sene nisan ayında müzisyen Muhlis Berberoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın evinde müzisyen Erkan Oğur ile birlikte bağlama çalmaları sebebiyle gösterilen tepkiler hakkında T24'e açıklamalar yaptı. 

Erkan Oğur ve Muhlis Berberoğlu, İbrahim Kalın ile birlikte müzik yaptıkları için sol-seküler çevreler tarafından hedef gösterilmişti. Tepkiler üzerine ilk günlerde sessiz kalan Erkan Oğur ardından "af dileyen" bir tavırla İbrahim Kalın'la müzik yapmasının hatalı olduğunu şu sözlerle ifade ederek kendisini rezil etmişti: 

“Ben sadece müzikle ilgili bir yaklaşımla ve İbrahim Kalın'ı bağlama seven, halk müziğiyle ilgili birisi diye hissettiğim için birkaç müzisyen arkadaşın ricası üzerine kopuzumla eşlik ettim. Düzenleme yapmadım. Öylesine bir stüdyo işiydi, benim için ondan öte bir şey değildi. Söz konusu proje üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Ne çaldığımı bile unuttum.

İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek. Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Beni tanımadıkları için. Ben bugünkü iktidarı, hükümeti politikaları nedeniyle tasvip eden biri değilim.”

Muhlis Berberoğlu ise T24'e verdiği röportajda İbrahim Kalın ile müzik yapmaları sebebiyle gösterilen tepkiyi "faşistlik" olarak nitelerken Erkan Oğur'un tavrını ise "riyakarlık" şeklinde tanımladı. 

"İbrahim Kalın ile bağlama çaldım diye linç edilmem bence çok büyük bir faşistlik. Erkan abinin verdiği cevaba kesinlikle katılmıyorum, çok büyük bir faciaydı o, riyakârlık..."

Berberoğlu'nun bu "saygın" duruşuyla birlikte Erkan Oğur rezil olduğuyla kaldı. Dünya görüşleri birbirinden çok farklı olsa da yaptığı işin arkasında dürüstçe durmak haysiyetli bir davranıştır!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum