1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İbadethaneler depremzedelere yuva oldu!
İbadethaneler depremzedelere yuva oldu!

İbadethaneler depremzedelere yuva oldu!

Depremzedeler evlerinden kaçarak ibadethanelere sığındı!

15 Şubat 2023 Çarşamba 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de din ve dindarlığın her türlü görünümüne karşı düşmanlık besleyen kesimlerin propagandalarına rağmen dindarlar yaraları sarmak için ellerinden geleni yapıyor.

İslami STK’ların afet bölgesinde hem arama-kurtarma hem de insani yardım boyutunda aldıkları sorumluluğa tüm dünya şahit. Bunun yanında ise hiçbir şey yapmadan insanların getirdikleri tekbirlerden şikayet eden akıl ve mantık dışı bir güruhla karşı karşıyayız!

Üstelik sadece Müslümanlar değil farklı din grupları da depremzedelerin yardımına koştu. Kızılhaç’ın bölgeye gönderdiği yardımların dışında Türkiyeli Hıristiyanlar da depremzedeler için çaba gösteriyor. Sembolik bir fotoğraf olarak paylaşılan görselde deprem sebebiyle evlerinden kaçan insanların sığındıkları iki ibadethane görülüyor.

Üstte Diyarbakır Kurşunlu Camii altta ise Mersin Rum Ortodoks Kilisesi… Kilise yatakhaneye dönüştürüldü, ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası başlatıldı. Kurşunlu Camii ise yüzlerce insanı misafir etti, etmeye devam ediyor...

Laik-seküler kesimler deprem üzerinden dahi dindarları hedef göstermeye çalışırken farklı inanç sahipleri depremin yaralarını sarmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Vicdan yoksunlarına ne anlatsak boş!

HABERE YORUM KAT