1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hurafe pazarlamak tebliğ değil ifsaddır!
Hurafe pazarlamak tebliğ değil ifsaddır!

Hurafe pazarlamak tebliğ değil ifsaddır!

Halil Konakçı isimli vaiz oldukça sorunlu fikirlerini tebliğ adı altında kitlelere ulaştırıyor.

03 Şubat 2023 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Halil Konakçı sol-Kemalist çevrelerin saldırısı sebebiyle tanınmış bir isim. İslam düşmanlarının hilafet konusu ile alakalı sözleri sebebiyle Konakçı’yı hedef alması muhafazakâr-dindar çevrelerde sempatisini artırdı. Ancak Halil Konakçı sözlerini bununla sınırlandırmadı!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen bir görüntüde mahallelinin kendisinden rahatsız olmasından şikayet eden Halil Konakçı’nın tavırları fazlasıyla kibirli ve nezaketten uzak. Hoparlörden yayımlanan vaazların saatlerce sürmesi mahalleliyi rahatsız etmiş olabilir. Herkes kendisini dinlemek isteyenler için konuşmalı! Konakçı’nın söylemin doğruluğu ile hikmetli davranmak arasında bağ kurmanın ehemmiyetini anlaması gerekiyordu ki sarf ettiği bazı sözler sebebiyle bu noktadan uzaklaştı.

Baştan sona hurafe olan sözleriyle Halil Konakçı tekrar gündemde. Konakçı yine bir camide yaptığı konuşmasında, "Hazreti Meryem’in cennette Allah tarafından Hazreti Muhammed'le nikahlanacağını" öne sürüyor.

Konakçı, “Hz. Meryem annemizdir. Çünkü hem Hz. İsa’nın annesidir, hem de cennette Hz. Muhammed’in eşi olacaktır. Allah cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed’i nikahlayacak” ifadelerini kullanıyor. 

Allah Resulü (sav) ve Hz. Meryem bu iftiralardan uzaktır. Hiçbir şekilde İslam itikadında yeri bulunmayan saçmalıkları hikmetli sözlermiş gibi sarf etmek ise ciddi bir "performans" gerektirmektedir. Müslümanların binlerce yıllık geleneği bu tarz hurafelerin yaygınlık kazanmasının önündeki en büyük engeldir. Hurafe pazarlamak ise tebliğ değil ifsaddır!

Konakçı teatral yeteneklerini kullanarak söylediği yalanları samimiymiş gibi göstermeye gayret ediyor ama nafile! Öncelikle Müslümanların ardından ise yetkili isimlerin din adına hurafe üreten bezirganlardan hesap sorması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

33 Yorum