1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hükümet insafsızca uyguladığı mülteci avının nereye vardığını görmüyor mu?
Hükümet insafsızca uyguladığı mülteci avının nereye vardığını görmüyor mu?

Hükümet insafsızca uyguladığı mülteci avının nereye vardığını görmüyor mu?

Türkiye’de mültecilere yönelik artan kimlik kontrolleri dehşet bir korku iklimi oluşturuyor!

23 Temmuz 2023 Pazar 10:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de son haftalarda mültecilerin geleceğini tehdit eden bazı gelişmeler yaşanıyor. Emniyet tarafından gerçekleştirilen kimlik kontrollerinde mülteciler sebepsiz yere alıkonulabiliyor. Yaşadıkları mağduriyetler öyle bir noktaya vardı ki toplumun içine çıkmamayı tek çare olarak görüyorlar.

Middle East Eye’ın haberine göre, Türkiye’de yaşayan Suriye doğumlu Filistinli din araştırmacısı Mohammad Khair Mousa, “Acıyla karışık bir fetva” başlığıyla paylaştığı fetva mültecilerin polis kontrollerinden kaçmak için Türkiye’deki camilerde Cuma namazlarına katılmamalarına izin veriyor:

“Her kim tutuklanıp sınır dışı edileceğinden korkuyorsa ya da camilerin dışında polis devriyelerinin ve kontrollerinin varlığından endişe ediyorsa, [camide namaz kılma] yükümlülüğünden kurtulur ve öğle namazını evinde kılabilir.”

Hükümet başından beri mülteci meselesinde sorumluluk almaktan kaçınmadı. Muhalefetin ırkçı dayatmalarına karşı mültecilerin desteklemeye devam eden iktidarın son haftalarda kimlik kontrolü adı altında artırdığı denetlemelerin nereye vardığını görmesi gerekiyor! Cuma namazlarına gitmemek için fetva almak zorunda kalan Suriyeliler korku içinde yaşıyor…

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum