1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuktaki reform geciktikçe mazlumların hakkını kim soracak?
Hukuktaki reform geciktikçe mazlumların hakkını kim soracak?

Hukuktaki reform geciktikçe mazlumların hakkını kim soracak?

Mülteci Medyası’nın bildirdiğine göre: “Antalya'da kâğıt toplayan mülteciyi darp edip motosikletini yakan saldırganlar serbest bırakıldı.”

24 Mart 2021 Çarşamba 19:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Antalya'da 3 gün önce hurda kâğıt toplayan Suriyeli bir mülteci üç maganda tarafından ağır şekilde darp edildi. Konu sosyal medyaya taşınırken harekete geçen emniyet görevlileri iki saldırganı yakalarken bir saldırgan kaçmıştı. Kaçan saldırgan da yakalanınca duruşmaya çıkarılan zanlılar serbest bırakıldı.

Suriyeli mülteciyi ağır şekilde darp eden, araçları ile kâğıt topladığı bisikletini ezen zalimlerin yaptıkları hukuktaki çatlaklar nedeniyle yanlarına kar kaldı.

Suriyeli genci darbeden ve motosikletini kamyonetle ezdikten sonra yakan 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Cinayetle yargılanması gereken canilerin yaptıklarının yanına kâr kalması Türkiye Ceza Hukuku'nun bir problemi olarak çözülmesi gerekiyor. Suriyeli mültecinin hayatına bedel olacak edimlerden dolayı bile savcılığın olaya özenle yaklaşması gerekirdi. Adi bir vaka olarak değerlendirilemeyecek bu caniliğin hesabını kim soracak?

Kağıt toplayıcılığı ile geçinen Suriyeliye saldıran, Ömer B. ile Hakan Ç. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Ali R. ise çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum