1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuksuzluğu savunmak Gerçek Hayat’a mı düştü?
Hukuksuzluğu savunmak Gerçek Hayat’a mı düştü?

Hukuksuzluğu savunmak Gerçek Hayat’a mı düştü?

Gerçek Hayat Dergisi, Halis Bayancuk’un tahliye edilmesine kanıtlanamamış iddiaları yineleyerek yaklaştı ve hukuksuzluğu derinleştirdi!

11 Temmuz 2023 Salı 18:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Çocuğunun isminden ötürü kamuoyunda Ebu Hanzala lakabıyla tanınan Halis Bayancuk hakkında Bakırköy Adliyesinde bugün görülen duruşma neticesinde tahliye kararı verildi. Halis Bayancuk hakkında ayrı ayrı 4 dava açılmış ve hiçbir hukuki kural gözetilmeksizin bu davaların 3’ünde ayrı ayrı hapis cezalarına hükmedilmişti. Terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği ithamıyla hakkında hapis cezası verilen Bayancuk toplamda 10 yıla varan bir süredir cezaevinde tutulmaktaydı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinde yapılan inceleme neticesinde Halis Bayancuk ve birlikte yargılandığı diğer sanıklar hakkında mahkemece gerekçe ortaya konulmaksızın yasadışı silahlı örgüt üyeliği ve yöneticiliğinden mahkumiyet kararları verildiği belirtilerek bunun hukuka uygun olmadığı vurgulandı. Oybirliğiyle alınan Yargıtay kararında silahlı örgüt üyeliği suçlaması yapılabilmesi için bir dizi unsurun mevcut olması gerektiği hatırlatılarak, mahkeme kararında bu hususların ortaya konulmadığına, soyut suçlamalarla yetinildiğine dikkat çekilerek sanıkların temyiz taleplerinin kabul edilmesine ve mahkumiyet kararının bozulmasına hükmedildiği belirtildi.

Yargı makamları Bayancuk’a yönelik suçlamaları düşürürken Türkiye’deki hukuk sorununu gözler önüne seren davanın sonucu Gerçek Hayat Dergisi’ni rahatsız etmiş. Daha önce HDP’li milletvekilleri tarafından hedef alınan Halis Bayancuk’un 10 yılı aşkın bir süredir devam eden tutukluluğunun sona ermesi Gerçek Hayat’ı neden rahatsız ediyor?

 

İnfografik haberde "kim tahliye ettirdi?" başlığı altında detaylı bilgi verilmezken alenen hukukun ve gazeteciliğin kuralları ayaklar altına alınıyor!

basliksiz-139.jpg

IŞİD ile kurulan ve hiçbir şekilde kanıtlanamayan bağlantılar sebebiyle tutuklanan Bayancuk’un fikirlerine kimse katılmak zorunda değil ancak kanıtlanamamış iddialarla hapiste tutulmasını savunmak nedir Allah aşkına? HDP’li Meral Danış Beştaş’ın ardından şimdi de -hem de aynı cümlelerle- hukuksuzluğu savunmak Gerçek Hayat’a mı düştü?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum