1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HTŞ liderlerinden Kahtani: Sivillere yönelik saldırı suç ve apaçık bir ifsaddır!
HTŞ liderlerinden Kahtani: Sivillere yönelik saldırı suç ve apaçık bir ifsaddır!

HTŞ liderlerinden Kahtani: Sivillere yönelik saldırı suç ve apaçık bir ifsaddır!

Heyet’ut Tahrir’uş Şam’ın üst düzey isimlerinden Ebu Mariya el Kahtani Somali’deki saldırıyı sert bir dille eleştirdi.

03 Kasım 2022 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye direnişinin omurgası konumundaki Heyet’ut Tahrir’uş Şam sadece silahlı mücadele boyutuyla değil siyasi ve kültürel çalışmalarıyla da güçlü bir toplumsal desteğe sahip. HTŞ’nin bu noktaya gelmesinde içinden geçtiği süreçlere ek olarak perspektif sahibi Müslümanların da etkisi var.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Eğitim Bakanlığı binası çifte bombalı saldırıyla hedef alındı. Eş Şebab tarafından üstlenilen saldırı da 100 kişinin öldüğü ve 300 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Eş Şebab saldırıda sivilleri değil hükümet güçlerini hedef aldığını kaydetse de sivil can kayıpları bütün dünyanın gündeminde.

Heyet’ut Tahrir’uş Şam’ın üst düzey isimlerinden Ebu Mariya el Kahtani ise Somali’deki saldırıyı sert bir dille eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kahtani sivillere yönelik saldırıyı “suç” olarak niteledi.

Somali'de Milli Eğitim Bakanlığı binasını hedef alan saldırıda onlarca sivilin öldürülmesi büyük bir suçtur ve apaçık bir ifsad faaliyetidir. Allah'ım böyle çirkin saldırılardan sana sığınırız. Allah bize yeter ve O ne güzel vekildir.

basliksiz-110.jpg

Hem fıkhi hem insani boyutuyla oldukça problemli bir zemine sahip olan bu tarz saldırılar Müslümanları çok zor durumlara düşürüyor. Silahlı bir grubun mensubu olarak Kahtani'nin demeçleri bu bağlamda oldukça önemli bir yerde duruyor...

HABERE YORUM KAT

3 Yorum