1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hindu çeteler başörtülü öğrencilere çamurlu su ile eziyet etti!
Hindu çeteler başörtülü öğrencilere çamurlu su ile eziyet etti!

Hindu çeteler başörtülü öğrencilere çamurlu su ile eziyet etti!

Başörtülü kızların bir kaldırımda maruz kaldıkları durum Hindu çetelerin asabiye ve insanlığını kanıtlıyor! Kahkahalar ve alay eşliğinde başörtülü kızların üzerine çamurlu su fırlatan Hindu çeteler tepki çekti.

11 Şubat 2022 Cuma 13:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde Müslüman kadınların başörtüsü takma haklarını korumak için yaptığı eylem ve direnişler sürerken, Hindu çeteler Müslümanlara türlü eziyetler ediyor.

Müslüman kızların okul içerisindeki bir yürüyüş alanından ilerlemelerine engel olan, gülerek çamurlu suları başörtülü kızların üzerine atan Hindu çetelere karşı Hindistan hükümeti yaptırım uygulanmaya çağrılıyor.

Hindistan’da başörtüsünün okullarda yasaklanması üzerine bir çalışma başlatılmıştı. Hindistan Yargıtay’ında incelenmekte olan yasak kararları karşısında azgınlaşan Hindu çeteler Müslümanların bulundukları alanları cahiliye müşriklerinin eylemlerine benzer bir şekilde kirletmeye başladı.

Müslümanlara hakaret etmeyi marifet sanan ve Müslüman hanımları çamurlu sular ile kirletmeye kadar vardırılan çirkinleşme eylemlerine karşı Hindistan hükümeti ve emniyeti yaşananları sessizce takip ederken tepki alıyor. Bir tepki de uluslararası arenaya yapılıyor.

Müslüman başörtülü kızlara yapılan hakaretler ve işkenceleri görmekten uzak olan Avrupa ve Batı devletlerinin, ikiyüzlü tavırlarına atıfta bulunularak, “Başı açık bir kadına yapılsaydı bütün bunlar, dünyayı ayağa kaldırırdınız” deniyor.

 

HABERE YORUM KAT