1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Heykelin etrafında dönenler putçuluğa level mi atlatıyor?
Heykelin etrafında dönenler putçuluğa level mi atlatıyor?

Heykelin etrafında dönenler putçuluğa level mi atlatıyor?

Samsun'da Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919 yılında şehre ayak bastığı noktaya konulan heykeli indirmeye çalışan iki kişi tutuklandı. Büstü korumak için canını dişine takan vatandaşlar el ele tutuşarak anıtın etrafını turladı!

03 Şubat 2022 Perşembe 18:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve adına 'Onur Anıtı' denen heykele sebebi bilinmeyen bir saldırı gerçekleştirildi. Mustafa Kemal'in ata binen figürünün yer aldığı heykeli halat bağlayıp devirmeye çalışan iki kişi valilik açıklamasına göre tutuklandı. 

Saldırı sonrası bir araya gelen ataseviciler heykelin etrafında dönerek Mustafa Kemal anıtını korumaya  aldı. Grubun heykelin etrafında el ele tutuşarak dolaştığı görüntülere sosyal medyadan alaycı ve eleştirel ifadeler ile tepki gösterildi. 

Anıt Park içinde bulunan Mustafa Kemal anıtına yapılan saldırının ardından ADD, CHP, İYİ Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş anıtta toplanarak halka oluşturdu. 

Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları atan grubun davranışlarına anlam veremeyen vatandaşlar şaşkın bakışlarla olayı izledi. Birçok sosyal medya kullanıcısı da "Mustafa Kemal'e ibadet mi ediyorlar?" diyerek durumu garipsediklerini ve anlayamadıklarını ifade etti. 

 

 

Samsun Valiliği de Mustafa Kemal'in anıtına yapılan büyük saygısızlık için açıklamada gecikmedi.

Mustafa Kemal anıtına urgan asılmasıyla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını belirten Valilik emniyetin ihbar üzerine hemen olay yerine intikal ettiğini belirtti. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun'da simge haline gelen Atatürk anıtına yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, 'Kolluk birimleri ilgili aracı tespit etmiştir. Onur Anıtı'na urgan asmak suretiyle saldırı gerçekleştiren 2 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir.' ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

23 Yorum