1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hepsi Charlie’ymiş!
Hepsi Charlie’ymiş!

Hepsi Charlie’ymiş!

Paris saldırısı Türkiyeli solcuların İslam düşmanlığını bir kere daha açığa çıkardı.

10 Ocak 2015 Cumartesi 11:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sol bildiğiniz gibi! Amerikan uçakları eşliğinde savaşanları anti- emperyalist payesiyle taltif etme saçmalığının mucitleri, Charlie Hebdo’nun da parçası olduğu İslam’a düşmanlık kampanyasını düşünce özgürlüğü diye pazarlama derdindeler.

Fransız Kültür Merkezinin müdavimleri Paris eylemini protesto adına alışkın oldukları mekânlarda boy gösteriyorlar. Ağızlarından düşürmedikleri içeriksiz, anlamsız anti-emperyalizm sloganlarını da bir sos gibi kullanarak Fransız Konsolosluğu’nu tavaf sırasına geçenler arasında solun neredeyse tüm renklerini görmek mümkün. Aziz Nesin’in çocuklarına da bu yakışıyor!   

Açıklamayı Tesettüre Hakaret Eden Atay Okudu

Mis Sokak’tan Fransız Başkonsolosluğu önüne kadar yürüyen eylemcilerin, burada ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından hazırladıkları ortak bildiriyi oyuncu Barış Atay’a okutmaları da dikkat çekti. Barış Atay geçtiğimiz günlerde yeni doğum yapan çarşaflı bir anneye twitterdan yaptığı hakaretle gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı. Atay’ın okuduğu açıklamada “Dünya Charlie Hepdo için ayakta. Dün Paris'te dinci bir örgüte üye oldukları anlaşılan 3 kişi tarafından Charlie Hepdo'ya düzenlenen saldırı sonucunda 12 kişi katledilmiştir. Aralarında çok sayıda insan tarafından tanınan ve sevilen karikatüristlerin de katledildiği bu saldırıyı kınıyoruz. Gericiliğin ve İslamcı faşizmin Türkiye'de olduğu gibi dünya üzerinde de saldırgan bir hale geldiği apaçık görülüyor.” ifadelerine yer verildi.

charlie-hebdo-turkiye-istanbul-solcu-gruplar-hepimiz-charlieyiz02.jpg

charlie-hebdo-turkiye-istanbul-solcu-gruplar-hepimiz-charlieyiz-baris-atay.jpg

HABERE YORUM KAT

11 Yorum