1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Henüz 17'sinde ama çok parlak fikirleri var: Irk ayrımına dayalı minibüs hattı(!)
Henüz 17'sinde ama çok parlak fikirleri var: Irk ayrımına dayalı minibüs hattı(!)

Henüz 17'sinde ama çok parlak fikirleri var: Irk ayrımına dayalı minibüs hattı(!)

Ümit Özdağ ve partisinin oluşturduğu siyasi atmosfer nasıl bir kitleye hitap ediyor?

08 Mart 2024 Cuma 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye siyasetinin bayağı yüzünü temsil eden Ümit Özdağ kurduğu Zafer Partisi ile mülteci düşmanlığının bayraktarlığını üstlendi. Türkiye’de yaşanan her sorunu mültecilerin varlığıyla ilişkilendirerek gündem olmaya çalışan Özdağ aslında Türkiyelilerin aklıyla dalga geçiyor.

Mülteci toplumunun Türkiye’ye sağladığı katkıları görmezden gelip üstüne bir de dezenformasyona dayalı algı operasyonundan etkilenen aklıevvellerin varlığını da görmek lazım. Ümit Özdağ’ın yanına gelen bir genç Özdağ’a mültecileri şikâyet etmek için bir sebebe ihtiyaç duymuş olmalı ki bir şeyler söyleyeyim derken iyice saçmalamış. Algı dezenformasyonla inşa edildiği için gerçek sebepler bulamayan “küçük ırkçı”, “büyük ırkçıyı” görünce heyecandan ne diyeceğini bilememiş belki de...

“Minibüse bindiğimde Türk olmayanlar benden önce oturuyor.” diyen parlak zekâlı arkadaş “çaremiz sizsiniz” cümlesiyle Özdağ’a maruzatını iletiyor. Anlaşılan o ki Zafer Partisi’nin en büyük seçim vaadi, ABD’de 1970’lere kadar uygulanan ırk ayrımına dayalı toplu taşıma sistemini Türkiye’ye getirmek olacak! Ümit Özdağ'ın Türkiye'de sebep olduğu akıl yoksunluğunu görmek için izleyelim:

17 yaşındaki bu büyük zekaya, Türkiye'nin aydınlık geleceğine, taciz olmayan adı altında taciz edildiğini iddia eden söz ustasına kulak verin!

Türk olduğu için bu ülkede istediğini yapma hakkına sahip olan 17 yaşındaki genç yetenek mültecilerin varlığından çok rahatsız. Mültecilerin hamilelik rolü yaptığını şıp diye anlayan feraset sahibi arkadaşımız haksız da sayılmaz... Otobüs ve minibüslerde Türk olmayanların oturmaya hakkının olmadığı yazılı olmayan bir kuraldır. Mültecilerin minibüslerde eğer ki tüm koltuklar boş olsa dahi ayakta gitmesi gerekmektedir!

Yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren ırkçılar  “ücretsiz sağlık hizmeti” vb. klasik yalanlarından vazgeçip “minibüste benden önce yer kapıyorlar” gibi düşük profilli dezenformasyonlara başvuracak kadar adileşmişler! Taşları bağlayıp köpekleri salınca böyle oluyor demek ki...

HABERE YORUM KAT

13 Yorum